Rowan Hattu

Goed om te weten!

Inmiddels gaat het nergens anders meer over op de Kookfans-redactie: asperges, asperges en nog meer asperges. Zo delen we de lekkerste aspergerecepten, maar ook handige tips en tricks wat betreft de groente. Zo ook hoe je asperges het beste kunt wassen en schillen.

Verse asperges

Als je verse asperges koopt van een aspergeboer, is de kans groot dat je ze eerst zelf ook nog moet schillen. Gelukkig is het niet heel veel werk, maar het is wel handig om te weten hoe je het moet doen.

Wist je namelijk dat je witte asperges van tevoren altijd een half uur in een bak met koud water moet leggen, voordat je ze gaat schillen? Op deze manier wordt de schil namelijk wat soepeler, waardoor het schillen makkelijker wordt.

Schillen

Dan is nog de vraag of je je asperges het beste met een dunschiller, of met een aardappelschilmesje moet schillen. Het makkelijkste is dan toch de dunschiller. Dit gaat namelijk een stuk makkelijker en sneller. Maar wanneer je begint met schillen, dien je óók rekening te houden met een aantal dingen. Zo moet je ongeveer drie centimeter van het topje van de asperge beginnen met schillen. Daarnaast kun je een verse asperge het beste in een keer rondom schillen, in plaats van telkens een nieuwe baan. Wanneer je asperges wat ouder zijn, moet je rekening houden met twee keer rondom schillen.

Daarnaast is het belangrijk om de onderkant van de asperge altijd te verwijderen. Maar wanneer je de asperges vers van de boer koopt, is de kans groot dat je dit niet eens hoeft te doen. Hoe verser de asperges, hoe minder ver je een stukje af moet snijden. Toch handig om te weten.

Groene asperges

Als je groene asperges wil eten, ligt dat net een tikkeltje anders. Zo hoef je deze soort asperge namelijk niet te schillen. Je eet ze namelijk vaak in zijn geheel. Het enige wat hetzelfde is als de witte asperges, is dat je het kontje moet verwijderen. Oók goed om te weten!

Lees ook: Aspergetijd: zó herken je de beste asperges in de supermarkt

Artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Culy | Beeld: Adobe Stock