20 mei 2020

Chefkok Darren McGrady weet veel over de eetgewoonten van prinses Diana te vertellen

Darren McGrady was de persoonlijke chef van koningin Elizabeth II, prins Philip, prinses Diana en prinsen William en Harry gedurende 15 jaar. De Britse royals hebben ieder afzonderlijk specifieke voedselbehoeften, zo weet de chef ons te vertellen. In een video onthult McGrady wat het lievelingsgerecht was van prinses Diana. Naast het gerecht dat de kok ondertussen in de video kookt, is hij ook erg openhartig over zijn persoonlijke band met de prinses.

Het favoriete gerecht van prinses Diana

Chefkok Darren McGrady was in totaal vier jaar de persoonlijke chef van prinses Diana. In de video maakt hij haar favoriete gerecht: gevulde paprika’s. De geroosterde rode paprika’s worden gevuld met diverse groenten, zoals courgette, tomaten en champignons. Samen met de mozzarella en parmezaanse kaas wordt de gevulde paprika geserveerd op een saus van gerookte tomaten. Ze was zo dol op dit gerecht dat de prinses de gevulde paprika’s wel twee à drie keer per week at. Wij moeten toegeven: het gerecht ziet er ook heerlijk uit!

Gezonde eetgewoontes

Dat de prinses goed op haar voeding lette, was geen geheim. En hoewel ze eerder leed aan boulimia, heeft ze deze ziekte weten te overwinnen. Desondanks was ze nog altijd erg bewust met haar voeding bezig, maar dan op een gezonde manier. McGrady grapt over de tijd dat prins William en Harry nog jong waren en het liefst de meest vette en ongezonde maaltijden aten, terwijl voor Diana het liefst zoveel mogelijk groenten en zo min mogelijk vet in de maaltijden moest zitten.

Over de bijzondere band met de prinses

Prinses Diana was geen vreemde in de keuken en kwam regelmatig bij McGrady aan tafel zitten in de keuken om een praatje te maken. De chef vertelt hoe bijzonder hij het vond dat de prinses naast hem zat te kletsen terwijl hij de maaltijden voor de koninklijke familie aan het voorbereiden was. Zo vertelt de chef dat ze een keer de keuken in kwam voor een kop koffie. “Ze ging zetten en zei: ‘Ik heb een kopje koffie nodig. O wacht, ik maak het, jij bent druk. Wil je ook een kopje?’”, vertelt McGrady. “Daar was prinses Diana die voor mij een kopje koffie maakte!”

Bekijk de hele video van Darren McGrady over het favoriete gerecht van prinses Diana hier:

Lees ook: Zo maak je de lievelingskoekjes van koningin Máxima

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Delish YouTube | Beeld: Videostill, Wikimedia Commons Nick Parfjonov