Sabine

Je (klein)kinderen zullen ervan smullen!

Als ouder, of als grootouder, kan het soms een behoorlijke strijd zijn om te zorgen dat je kinderen hun eten opeten. Zeker als het ook nog eens gezond is. Wil jij je kind een gezond eitje voorschotelen? Dan hebben wij de hack voor je. 

Trucje

Het oog wil ook wat. Het is een uitspraak die niet alleen opgaat voor volwassenen, maar ook voor kinderen. Wil jij je kind daarom een gekookt eitje voorschotelen? Maak dan mini eieren! Dat klinkt misschien ingewikkeld, maar met een simpel trucje is het mogelijk! Op deze manier kun je een ei omtoveren tot verscheiden mini-eieren, die niet veel groter zijn dan poffertjes.

Zo ga je te werk:

Als je een ei op deze manier wilt bereiden, moet je wel een beetje planwerk verrichten. Zo is het belangrijk dat je een ongekookt ei mét schil van tevoren in de diepvries stopt. Laat het hier een paar uur liggen, zodat je zeker weet dat het ei bevroren is. Pel het ei daarna en gebruik een mes om het ei in reepjes te snijden. Voorzichtigheid is hier wel van belang! Het ei is glad en kan wegschieten. Snijd dus voorzichtig, zodat je niet per ongeluk in je vingers snijdt.

Heb je het ei in plakjes gesneden? Verwarm dan een koekenpan met een beetje olie. Leg daarna de ei-schijfjes in de pan voordat ze gesmolten zijn en kook ze op laag vuur, zodat het ei kan smelten, maar niet verbrandt en wel gaar wordt. Et voilà, je hebt mini-eieren.

Lees ook: TikTok-hack: zo haal je heel makkelijk een eierschaal uit je beslag

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Instagram | Beeld: Unsplash – Hannah Tasker