Ingrediënten
  • 5 grote vastkokende aardappels, geschild en in dunne plakjes gesneden
  • 50 gram boter + een beetje extra
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijn gesneden
  • Gedroogde tijm naar smaak
  • 50 gram geraspte cheddar
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 50 gram geraspte gruyère
  • 120 milliliter kippen- of groentebouillon
  • 240 milliliter room
  • Zout en peper naar smaak
20 min.
4 pers.

Zeg maar eens nee tegen dit heerlijke kaasgerecht

Aardappelgratins worden vaak met één, hooguit twee kazen gemaakt. Die aardappelgratins zijn vaak al machtig genoeg. Toch besloten wij er een kaasje… euh schepje bovenop te doen. Deze superromige aardappelgratin maak je namelijk met drie soorten kaas. Aanvallen maar!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan de pagina.

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Smelt de boter in een grote koekenpan en voeg de ui toe. Bak glazig en voeg de knoflook en tijm toe. Roer even tot de knoflookgeur vrijkomt.
  • Voeg de aardappelschijfjes toe en roer. Schenk daarna de room en bouillon in de pan en roer.
  • Plaats een deksel op de koekenpan en laat opstaan tot de room en bouillon voor de helft is ingekookt.
  • Doe daarna de helft van de cheddar, helft van de Parmezaanse kaas en alle gruyère bij de aardappeltjes en roer tot de kaas is gesmolten. Voeg wat peper naar smaak toe, eventueel ook zout, maar de kaas maakt het geheel al zout.
  • Vet een ovenschaal in met een beetje boter en doe hier de aardappeltjes in. Verdeel de rest van de kaas over de aardappeltjes.
  • Plaats de ovenschotel in de voorverwarmde oven en bak 10 minuten.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Zo maak je de romigste bloemkoolgratin

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Kitchen Divas | Beeld: Videostill Kitchen Divas

Ingrediënten
  • 5 grote vastkokende aardappels, geschild en in dunne plakjes gesneden
  • 50 gram boter + een beetje extra
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijn gesneden
  • Gedroogde tijm naar smaak
  • 50 gram geraspte cheddar
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 50 gram geraspte gruyère
  • 120 milliliter kippen- of groentebouillon
  • 240 milliliter room
  • Zout en peper naar smaak