Een fluitje van een cent!

De luieriken onder ons weten maar wat goed waar ze de geraspte kaas in de schappen van de supermarkt kunnen vinden. De budgetliefhebbers daarentegen raspen de kaas wel zelf als ze die nodig hebben. Alleen is het wel zo’n euvel om de opeens superplakkerige kaas te verwijderen uit je kaasrasp. Hoe je die rasp het beste schoonmaakt? Wij vertellen je het.

Kaasresten in de gaatjes

Een kaasrasp is de redder in nood als je geraspte kaas nodig hebt voor een gerecht. Zelf raspen is immers een stuk voordeliger dan geraspte kaas in de winkel kopen. Alleen is het soms best lastig om al die gaatjes van de rasp goed schoon te krijgen. Vaak is de kaas best moeilijk te verwijderen. Gelukkig is er een trucje voor.

De oplossing

Net kaas geraspt? Rasp daarna ook een rauwe aardappel! De rauwe aardappel zorgt ervoor dat het de kaasresten als het ware uit de gaatjes duwt. Vervolgens kun je de kaasrasp afspoelen en de resten zijn weg. Was daarna de rasp zoals je andere keukenbenodigdheden ook zou wassen.

Mozzarella raspen

Wil jij een gerecht bereiden dat vraagt om geraspte mozzarella? Dan lijk je voor een heet vuur te staan. Hoe ga je in hemelsnaam een bol mozzarella raspen? Gelukkig is daar een vrij simpel trucje voor. Wil je een bol mozzarella raspen? Doe ‘m dan tien minuten van tevoren in de vriezer. Op deze manier wordt de kaas harder en zo kun je ‘m alsnog raspen.

Lees ook: Recept: hamrolletjes met ei en cheddarkaas

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Tips van Oma | Beeld: Unsplash