Sabine

Met dit trucje hoef je niet meer bang te zijn voor hete boter die uit de pan spat

Een karbonade bakken in de koekenpan, even een uitje en knoflook fruiten of gewoon een eitje bakken. Die bereidingen gebeuren allemaal in boter. Een beetje boter smelten in de pan is het begin van de bereiding van tig recepten. Alleen voor je het weet spat er boter uit de pan. Gelukkig kun je daar wat tegen doen.

Hete boter

Zo snel mogelijk een deksel bovenop de koekenpan gooien is een optie om de spetterende boter in de pan te houden. Het doet immers best pijn als je zo’n spetter op je huid krijgt. Gelukkig is er een trucje waarmee dat verleden tijd is en het is nog simpel ook.

Snufje zout

Wat je moet doen om te voorkomen dat hete boter gaat spatten? Een snufje zout in de pan doen! Door zout toe te voegen, spatten waterhoudende vetten zoals boter en margarine niet meer. Je hoeft je dus geen zorgen meer te maken dat er een spetter hete boter op je huid terechtkomt. Ideaal! 

Bruine boter voorkomen

Overigens is er ook nog wat anders wat je kunt toevoegen aan je pan met boter: een beetje olijfolie. We horen je al denken: waarom zou je dat doen? Heel simpel: zo voorkom je dat de boter bruin wordt. Binnen een rap tempo wordt boter al bruin in de pan en dat is lang niet altijd de bedoeling. Door wat olijfolie toe te voegen zorg je ervoor dat de boter minder snel verbrandt en dus niet bruin wordt.

Lees ook: Zo zorg je ervoor dat je karbonades net zo mals worden als in restaurants

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Tips van Oma | Beeld: Unsplash