Ingrediënten
  • BESLAG
  • 200 gram bloem
  • 1 eetlepel espressopoeder
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 1 eetlepel kristalsuiker
  • 200 milliliter volle melk
  • 10 scheuten Angostura cocoa bitters
  • 3 eieren
  • 25 gram gesmolten boter
  • TOPPING
  • 100 milliliter espresso-siroop
  • 3 eetlepels kristalsuiker
  • 10 scheuten Angostura cocoa bitters
  • 150 gram roomkaas
  • 50 gram Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel bruine rum
  • 40 gram chocola krullen
30 min.
2 pers.

De cocoa bitter geeft een heerlijke twist aan je zoete pancakes 

Ben jij gek op pancakes en cocktails? Het lijkt misschien een vreemde combinatie, maar deze Espresso Martini pancakes combineren het beste van beide werelden. Hoewel Angostura bitters meestal worden gebruikt om cocktails mee te maken, kun je er ook heerlijke recepten mee maken. Waaronder dus deze pancakes met een romige topping. 

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de pancakes:

  • Meng alle beslag-ingrediënten met een garde in een grote kom. Laat dit vervolgens een half uurtje rusten. 
  • Smelt een beetje boter in een koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur.
  • Giet twee eetlepels van het beslag in de pan en bak 2 minuten mee. Wanneer je kleine luchtbelletjes ziet ontstaan, kun je de pancakes omdraaien. 
  • Meng de roomkaas, yoghurt, bruine rum, kristalsuiker en cocoa bitters met een garde tot een glad geheel.
  • Maak een stapel van de pancakes en smeer steeds een laagje van het room- yoghurt mengsel ertussen.
  • Om het mooi af te toppen kun je nog wat espresso-siroop en chocolade krullen over de pancakes strooien.
  • Eet smakelijk! 

Ook lekker: Recept: American pancakes-ovenschotel

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron en beeld: Angostura 

Ingrediënten
  • BESLAG
  • 200 gram bloem
  • 1 eetlepel espressopoeder
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 1 eetlepel kristalsuiker
  • 200 milliliter volle melk
  • 10 scheuten Angostura cocoa bitters
  • 3 eieren
  • 25 gram gesmolten boter
  • TOPPING
  • 100 milliliter espresso-siroop
  • 3 eetlepels kristalsuiker
  • 10 scheuten Angostura cocoa bitters
  • 150 gram roomkaas
  • 50 gram Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel bruine rum
  • 40 gram chocola krullen