Ingrediënten
  • 200 gram Hands Off My Chocolate vegan Caramel Seasalt chocolade + 50 gram als topping
  • 400 gram vegan roomkaas
  • 200 milliliter vegan slagroom
  • 3 eetlepels vegan boter
  • 200 gram suiker
  • Grof zout
  • 180 gram havermout 
  • 120 gram cashewnoten
  • 120 gram dadels
  • 3 eetlepels kokosolie
  • 1,5 theelepel vanille extract 
Sanne
60 + wachttijd min.
8 pers.
Ingrediënten
  • 200 gram Hands Off My Chocolate vegan Caramel Seasalt chocolade + 50 gram als topping
  • 400 gram vegan roomkaas
  • 200 milliliter vegan slagroom
  • 3 eetlepels vegan boter
  • 200 gram suiker
  • Grof zout
  • 180 gram havermout 
  • 120 gram cashewnoten
  • 120 gram dadels
  • 3 eetlepels kokosolie
  • 1,5 theelepel vanille extract 

Met een knapperige bodem van noten en dadels

Onlangs heeft Hands Off My Chocolate drie nieuwe vegan chocoladerepen gelanceerd, waaronder de smaak Caramel Seasalt. Nu is karamel-zeetzout één van onze lievelingssmaken en niet alleen van ons, het is de meest populaire smaakcombinatie in Nederland. Hoog tijd voor een lekker recept met deze chocolade! Deze smeuïge cheesecake met daarin onder andere de nieuwe reep en een knapperige bodem willen wij zeker proberen. Dat wordt smullen! 

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de cheesecake:

  • Week 175 gram cashewnoten minimaal 8 uur in water.
  • Verwarm de oven voor op op 175 °C.
  • Gebruik een springvorm en bekleed de bodem met bakpapier. 
  • Maak de knapperige bodem. Rooster de havermout samen met 120 gram cashewnoten binnen 10 minuten goudbruin in de oven.
  • Ontpit de dadels, week 5 minuten in heet water en giet goed af.
  • Meng alle ingrediënten, samen met een snuf zout, tot er een plakkerig deeg ontstaat. Voeg eventueel 2 eetlepels water toe.
  • Verdeel het deeg over de bodem van de beklede bakvorm en druk vervolgens goed aan.  
  • Klop de slagroom stijf met de suiker en roer de roomkaas los.
  • Smelt de vegan Caramel Seasalt au-bain marie.
  • Schep de slagroom en de chocola door de roomkaas. Voeg naar smaak een beetje zeezout toe.
  • Meng alles met grote slagen door elkaar met een spatel, zodat de luchtigheid niet verloren gaat. Giet het mengsel bovenop de koekbodem en strijk glad.
  • Zet de taart minstens 4 uur in de koelkast, het liefst een hele nacht.
  • Bestrooi de cheesecake met wat geraspte en gehakte stukjes Caramel Seasalt. 
  • Geniet ervan! 

cheesecake

Winnen

Naast Caramel Seasalt heeft Hands Off My Chocolate nog twee nieuwe vegan smaken gelanceerd: Oat Cookies & Caramel en Seriously Dark. Wil jij deze repen proberen? Wij mogen 3x de drie nieuwe repen weggeven. Ga hiervoor naar de <winactie> of neem een kijkje op Facebook of Instagram om te zien hoe je mee kunt doen.  

Lees ook: <winactie>

Wil je dit artikel/recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron en beeld: Hands Off My Chocolate