Ingrediënten
  • 4 kipfilets
  • Zout en peper
  • 1 ui
  • 3 knoflooktenen
  • 500 gram spinazie
  • 8 zongedroogde tomaatjes
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 1 eetlepel bloem
  • 200 milliliter witte wijn
  • 200 milliliter kippenbouillon
  • 125 milliliter slagroom of kookroom
Hanna Mellema
50 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 4 kipfilets
  • Zout en peper
  • 1 ui
  • 3 knoflooktenen
  • 500 gram spinazie
  • 8 zongedroogde tomaatjes
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 1 eetlepel bloem
  • 200 milliliter witte wijn
  • 200 milliliter kippenbouillon
  • 125 milliliter slagroom of kookroom

Heerlijk met pasta of rijst

Lekker koken hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Dit recept bewijst het! Met slechts één pan maak je deze verrukkelijke kip in romige witte wijnsaus. Hij is ontzettend smaakvol en zacht, dus hier gaat het hele gezin van smullen. Let’s go!

Zo ga je te werk:

  • Breng de kipfilets op smaak met zout en peper. Verhit wat boter of olie in een pan, en bak hierin de kip in 10-15 minuten goudbruin aan beide kanten. Haal de kip uit de pan, en leg deze even opzij.
  • Snipper de ui en pers de knoflook fijn. Fruit de ui ongeveer 5 minuten in dezelfde pan waarin de kip is gebakken. Voeg vervolgens de knoflook toe en bak nog 1 minuutje mee. Voeg dan de spinazie, zongedroogde tomaten en Italiaanse kruiden toe, en bak op middelhoog vuur tot de spinazie is geslonken.
  • Voeg de bloem en wijn toe, en laat dit 2 tot 3 minuten sudderen totdat de alcohol is verdampt. Roer de bouillon erdoor en leg de kipfilets weer terug in de pan. Laat het geheel 15 tot 20 minuten zachtjes pruttelen met het deksel op de pan. Voeg tot slot de room toe en laat nog 2 minuten sudderen.
  • Serveer de kip met aardappeltjes, rijst of pasta. Eet smakelijk!

Ook lekker: Recept: gebakken witlof met kip in salie-mosterdsaus

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: BBC Good Food | Beeld: Adobe Stock