13 december 2021

Dat is dubbel genieten!

Wij zijn dol op alles met chocolade. Als het op toetjes aankomt is chocolademousse een favoriet op de redactie. Maar het kan blijkbaar nóg lekkerder: Alpro komt namelijk met dubbele chocolademousse. En die wil je proeven! 

Dubbele chocolademousse

We horen je denken: hoe ziet zo’n dubbele chocolademousse er precies uit? Nou, met een extra ganache laag. En dat is voor iedereen een feestje, want het dessert is helemaal plantaardig. Dat er nog geen vegan chocolademousse in de schappen te vinden was, vond Alpro een groot gemis. Daarom hebben ze er zelf een ontwikkeld. In dit dessert is geen room en ei te vinden. De Alpro Double Chocolate Mousse heeft een basis van amandel en kokosnoot én daaronder een zijdezachte ganache laag. Heerlijk! 

Nutty twist

De dagen worden korter, het is kouder en de feestdagen staan voor de deur. Alle ingrediënten om lekker op de bank te kruipen met een dekentje. Wat kaarsjes aan, een kerstfilm op tv en een heerlijke chocoladetraktatie in je hand. Een heerlijk momentje voor jezelf (of om te delen natuurlijk), dat ook nog eens goed is voor de planeet. Alpro Double Chocolate Mousse heeft een smaakvolle nutty twist. De mousse is namelijk gemaakt van onder andere geroosterde amandelen, kokosnoot en donkere cacao.

Guilty pleasure

Is chocolademousse voor jou een ultieme guilty pleasure? Snappen wij. Gelukkig heeft Alpro het dessert zo gemaakt dat je je net iets minder schuldig hoeft te voelen. De mousse is niet alleen plantaardig, de ingrediënten zijn van goede komaf. Zo worden de amandelen die de mousse haar volle smaak geven, op duurzame wijze geteeld op boerderijen in de buurt van de Middellandse Zee. Bij het telen wordt de natuur zoveel mogelijk beschermd en watergebruik maximaal beperkt. (H)eerlijk dus! De cacao in de mousse is Rainforest Alliance en UTZ-gecertificeerd, wat betekent dat de cacao tot op de laatste boon duurzaam is verbouwd en geoogst. Dat bakje kun je dus met een gerust hart leeg lepelen. Wij keuren ‘m goed! 

Ook lekker: Recept: boozy warme chocolademelk met Baileys

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron en beeld: Alpro