10 min.
2 pers.

Lekker in elk seizoen

Bij winterse drankjes denk je al gauw aan warme chocolademelk met slagroom, Irish coffee of Glühwein. Cocktails kunnen echter ook heel lekker zijn in de winter! Wij laten je vandaag het recept voor een cranberry sinaasappel whiskey sour zien. Een topper voor het aankomende feestseizoen, die je in de zomer gerust nog een keer kunt maken.

 

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Gulden middenweg tussen fris en pittig

Cranberries worden vaak gebruikt voor het sausje bij een kerstdiner, maar je kunt ze ook in drankjes verwerken. Er zijn verschillende cranberry cocktails mogelijk, waaronder het recept dat we je vandaag laten zien. De whiskey en ginger beer in deze cocktail zorgen ervoor dat hij pittig is, maar het cranberry- en limoensap geven hem een fris tintje. Dit maakt deze cocktail de gulden middenweg.

Zo maak je het

Dit recept bestaat uit slechts een paar simpele stappen. Er wordt aangeraden om een cocktailshaker te gebruiken. Als je die echter niet in huis hebt, zijn een waterfles of een opslagpot ook goed.

  • Vul de cocktailshaker met ijs.
  • Voeg het cranberrysap, de whiskey, de suikersiroop, het sinaasappelsap en het limoensap toe.
  • Schud het mengsel net zolang totdat alle ingrediënten duidelijk goed gemengd zijn.
  • Vul twee glazen met een paar ijsblokjes.
  • Voeg het cocktailmengsel bij het ijs.
  • Voeg het ginger beer toe om je cocktail helemaal af te maken.

Happy holidays

Met behulp van dit recept kun je dus snel en makkelijk twee heerlijke cranberrycocktails maken. Je kunt ze serveren bij een kerstdiner, maar ze zijn ook zeer geschikt als het weer wat warmer wordt. Geniet ervan!

Lees ook: Deze espresso old-fashioned is de perfecte cocktail voor het weekend

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Pixabay

Ingrediënten
  • Ijsblokjes
  • 120 milliliter cranberrysap
  • 120 milliliter whiskey
  • 60 milliliter suikersiroop
  • 60 milliliter versgeperst sinaasappelsap
  • Sap van 1 limoen
  • 120 milliliter ginger beer