Ingrediënten
  • 3 aardappelen
  • Zout en peper
  • 1/2 theelepel komijnpoeder
  • 1/2 theelepel knoflook-gemberpasta
  • 2 eieren
  • 4 eetlepels mozzarella voor de aardappelbodem + 100 gram als topping
  • 1 eetlepel olie
  • 2 eetlepels rode paprika, in stukjes gesneden
  • 2 eetlepels groene paprika, in stukjes gesneden
  • 1 eetlepel rode ui, gensipperd
  • 1 groene peper (optioneel)
  • 1/2 theelepel oregano
  • 4-4 blaadjes basilicum
45 min.
4 pers.

Lekker weinig afwas!

Ooit gehoord van aardappel panpizza? Wij ook niet, tot voor kort. Maar we hebben het onlangs gemaakt en geloof ons: het is heerlijk! Aardappel panpizza is een combinatie van rösti en pizza. Klinkt dat niet fantastisch? Je bereidt het heel simpel in één pan en dat betekent lekker weinig afwas! Beleg de panpizza met de lekkerste toppings naar keuze en voìla: eet smakelijk!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je het:

  • Schil en rasp de aardappel. Was de geraspte aardappel vervolgens met water en knijp het water er daarna zoveel mogelijk uit.
  • Doe de aardappelrasp in een kom en voeg zout, peper, komijnpoeder, knoflook-gemberpasta, eieren en kaas toe. Roer alles goed door elkaar.
  • Zet een koekenpan op het vuur en verhit hierin de olie. Giet vervolgens het aardappelmengsel in de pan en spreid het uit over de bodem. Doe het deksel op de pan en laat 10 minuten bakken.
  • Haal het deksel van de pan en draai de aardappelbodem om. Bak nogmaals 5 minuten, deze keer zonder deksel. Hierdoor worden beide kanten lekker knapperig.
  • Draai de aardappelbodem nogmaals om en beleg met alle toppings, behalve de basilicum.
  • Leg het deksel weer op de pan en laat 10 minuten bakken, totdat de kaas gesmolten is.
  • Haal de aardappelpizza uit de pan en leg op een bord. Garneer de pizza met de blaadjes basilicum en serveer direct.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Recept: koolhydraatarme pizza bloemkoolovenschotel

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Spice Bangla | Beeld: Videostill

Ingrediënten
  • 3 aardappelen
  • Zout en peper
  • 1/2 theelepel komijnpoeder
  • 1/2 theelepel knoflook-gemberpasta
  • 2 eieren
  • 4 eetlepels mozzarella voor de aardappelbodem + 100 gram als topping
  • 1 eetlepel olie
  • 2 eetlepels rode paprika, in stukjes gesneden
  • 2 eetlepels groene paprika, in stukjes gesneden
  • 1 eetlepel rode ui, gensipperd
  • 1 groene peper (optioneel)
  • 1/2 theelepel oregano
  • 4-4 blaadjes basilicum