Robby

Heerlijk: Antilliaans draadjesvlees!

Als er een gerecht is waar we nooit genoeg van krijgen, dan is het wel draadjesvlees. Heerlijk, zoals oma het vroeger maakte en uren liet sudderen: het brengt ons meteen terug naar onze jeugd! Maar wist je dat ze op de Antillen ook heerlijk draadjesvlees kunnen maken, dat qua smaak zeker niet onderdoet voor de traditionele Hollandse variant?

Het Antilliaanse draadjesvlees heet ‘carne mechada’ en als je dit eenmaal gegeten hebt wil je niet meer anders.

Dit heb je nodig voor 2 personen: 

  • 500 gram rundvlees
  • 1 ui, gesnipperd
  • halve madame Jeannette peper
  • 1 paprika, in blokjes
  • 3 tenen knoflook
  • 1 eetlepel Worcestershiresaus
  • theelepel gemalen komijn
  • klein blikje tomatenpuree
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout en peper naar smaak

Zo maak je het:

  • Plaats het vlees in een pan en vul het aan met water tot het vlees onderstaat. Voeg een theelepel zout toe.
  • Kook het vlees twee uur totdat het gaar is.
  • Laat afkoelen, haal het vlees uit het water. Zet het water apart.
  • Trek het vlees met twee vorken uit elkaar, zodat het allemaal losse draden worden.
  • Fruit de ui, knoflook, paprika en Jeanette peper op laag vuur. Voeg het vlees toe.
  • Voeg zout, peper en komijn toe, bak 5 minuten.
  • Voeg een beetje kookwater van het vlees toe, samen met de tomatenpuree en de Worcestershiresaus.
  • Kook het vlees nu nog 15 minuten op laag vuur.
  • Eet smakelijk! Serveer met rijst.

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Antilliaans-eten | Beeld: Carne Mechada door Brian Child onder de licentie CC BY-SA 2.0