Robby

Als we aan draadjesvlees denken, loopt het water ons al in de mond

Draadjesvlees is een van onze lievelingsgerechten. In de winter maken we dit maaltje dan ook bij de vleet. Als je lekker draadjesvlees wilt maken, is het belangrijk dat het vlees zo mals mogelijk blijft. Dit doe je door je vlees in genoeg vet te bereiden én door een scheutje rode wijn toe te voegen. 

Goed vlees

Allereerst is het belangrijk om goed vlees te kopen. Het beste vlees is niet rood van kleur, maar heeft een paarse tint. Als het vlees een beetje paars oogt, betekent dit dat het vlees goed is uitgehangen en een rijpingsproces heeft doorstaan. Dit vlees heeft daardoor een zachtere structuur en een betere smaak. Als je dit vlees gaat bereiden, is het belangrijk om dat in genoeg vet te doen. Het vlees blijft door het gesmolten vet namelijk lekker mals.

Juiste temperatuur

Na het braden van je vlees, moet je het vlees afblussen. Het afblussen moet je doen met water of bouillon dat dezelfde temperatuur heeft als het vlees. Als je koud vocht gebruikt, kan het vlees namelijk sluiten. Dat betekent dat je vlees geen smaken of vocht meer opneemt. Een alternatief is om het vlees eerst even uit de pan te halen. Breng het water of de bouillon aan de kook een voeg daarna het vlees toe.

Rode wijn of azijn

En last but not least: de rode wijn. Voeg tijdens het stoven een scheutje rode wijn of azijn toe. De zuren uit dit vocht breken namelijk het bindweefsel in het vlees af. En daardoor wordt – jawel – het vlees nog malser. Gebruik je liever geen rode wijn of azijn? Citroensap, sinaasappelsap, tomaten(puree), bier en mosterd hebben hetzelfde effect als rode wijn of azijn.

Lees ook: Maak vanavond deze heerlijke romige pasta met garnalen

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Margriet | Beeld: Pork finished being pulled door benuski onder de licentie CC BY-SA 2.0