Desy
40 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 500 gram vlees (runderriblappen, sucadelappen, schouderlappen)
  • 6 eetlepels boter
  • 1 blokje runderbouillon
  • 1/2 ui
  • 200 milliliter water
  • 2 eetlepels azijn
  • 6 cherrytomaatjes
  • 2 laurierblaadjes
  • Zout en peper

Zo maak je draadjesvlees zachter dan ooit!

Draadjesvlees oftwel suddervlees is een bekend gerecht in ieder Nederlands huishouden. Dat heerlijke rundvlees moet eigenlijk uit elkaar vallen op je bord! Jammer genoeg dat het lijkt alsof alleen oma dit goed kan.. Met deze dit recept kun jij dat zelf ook!

Bereidingswijze:

  • Heb je het vlees in de koeling? Zorg er dan voor dat je het uit de koeling haalt voordat je het gaat bereiden; het vlees moet op kamertemperatuur zijn.
  • Kruid het vlees met peper en zout. Snijd de ui in halve ringen en snijd de tomaatjes door de helft. Smelt boter in een braadpan en bak het vlees om en om op hoog vuur.
  • Haal het vlees uit de pan als het bruin en gaar is en leg het opzij op een bord. Laat het vet in de pan zitten en bak hierin de ui.
  • Doe het water en het bouillonblokje erbij samen met de azijn en de laurierblaadjes en breng aan de kook.
  • Doe dan het vlees erbij en zorg er voor dat het vlees net onder water staat.
  • Voeg de tomaatjes toe en doe de deksel erop.
  • Controleer de hele tijd of het vlees nog wel onder water staat en voeg indien nodig heet water toe. Laat het vlees ongeveer 4 uur stoven.
  • Voeg indien nodig een beetje maïzena toe om de saus dikker te maken.
  • Serveer met aardappeltjes en groente.

Lees ook: Dit eten kregen de gasten aan boord van de Titanic voorgeschoteld

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: Smulweb | Beeld: 17-10-13 Wortelstamppot met hachee en salade door Ward van Wanrooij onder de licentie CC BY-SA 2.0