Robby

Voeg dít eens toe aan je smoothie

Een van de meest bekende voedsel-uitspraken is toch wel dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is. Toch vergeten we het vaak en slaan we snel een kopje koffie achterover. Niet goed, want dit vergroot de kans op snacken overdag en dat zorgt weer voor extra kilo’s. Dus, ontbijten moet!

Maar je hoeft heus niet elke ochtend een volledig ontbijtbuffet op tafel te zetten, een lekkere smoothie brengt je ook al een heel eind op weg!

Voedzaam en snel
Makkelijker dan met een smoothie ontbijten is eigenlijk niet mogelijk, je gooit alles in een blender en een paar seconden later heb je een voedzame start van de dag voor je staan. Je kan het zelfs de dag van tevoren maken, ben je nog sneller klaar ‘s ochtends. Naast dat het snel klaar is, is een smoothie hartstikke voedzaam en met de juiste ingrediënten kan het je ook nog helpen af te vallen!

Lijnzaad
Afvallen is niet zo ingewikkeld, je moet er eigenlijk alleen voor zorgen dat je minder calorieën binnenkrijgt dan dat je verbrandt. Een manier om minder te eten maar wel een vol gevoel te krijgen is het eten van vezels. Vezels zorgen ervoor dat je sneller verzadigd raakt en dit resulteert in minder snacken gedurende de dag. Eet er echter niet teveel van, 15 tot maximaal 40 gram per dag. Lijnzaad bevat namelijk cyanogenen, net als bijvoorbeeld vlierbessen, bittere amandelen en exotische knolgewassen (zoals cassave). Het menselijk lichaam kan cyanogenen omzetten in de gifstof cyanide (blauwzuur). Een hoge dosis cyanide kan de ademhaling belemmeren en een hartstilstand veroorzaken.

Magere kwark
Het maakt je smoothie lekker romig en bevat veel eiwit, wat een onmisbaar ingrediënt is bij gewichtsverlies. Kies dan wel voor de naturel variant, in de gezoete varianten zit vaak veel suiker. Hier hou je lang een vol gevoel van!

Bessen
Er zijn meer soorten fruit die veel vezels bevatten, maar bessen stijgen daar ver bovenuit. Naast de vezels bevatten (blauwe) bessen ook weinig calorieën, maar wel goede voedingsstoffen als vitamine C, vitamine K en antioxidanten.

Chilipeper
Dit lijkt een vreemde suggestie, maar deze peper geeft een ongelooflijke boost aan je smoothie en ook aan je aanleg om af te vallen. Als je deze peper gebruikt bij je ontbijt smoothie, zal deze je maag in werking zetten en zorgen dat er later op de dag minder vetten en koolhydraten vastgehouden worden.

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Pexels