Naomi

Deze kip teriyaki is goed voor te bereiden en dan in maar 10 minuten klaar!

Soms heb je geen zin om uitgebreid te koken. Je hebt niet veel tijd of de kinderen of je partner moeten ergens zijn. Stress, stress, stress. Gelukkig zorgt het eten niet langer voor stress. Deze kip teriyaki is gezond, snel klaar en boordevol goede bouwstoffen. Voor dit heerlijke gerecht hoef je maar 30 minuten de keuken in te duiken. Het kan zelfs nog sneller als je de kip eerder laat marineren. In dat geval ben je maar 10 minuten bezig. Klinkt goed? Probeer het maar!

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

  • 60 ml sojasaus
  • 1 uitgeperste sinaasappel
  • 3 eetlepels honing
  • 1 theelepel gembersiroop
  • 1 theelepel sesamolie
  • 700 gram kipfilet
  • 1 eetlepel bakolie
  • 1,5 eetlepel ongezouten boter
  • 400 gram snelkookrijst
  • optioneel: lente-ui en sesamzaadjes voor garnering

Wat moet je doen?

  • Meng de sojasaus, sap van de sinaasappel, honing, gembersiroop en sesamolie in een kom. Roer het goed door elkaar.
  • Snijd de kip in blokjes (niet te klein, dan worden ze droog) en doe ze in de marinade. Dek de schaal af met vershoudfolie en laat het 20 minuten staan.
  • Kook de rijst zoals op de verpakking staat.
  • Verhit bakolie in een pan met anti-aanbaklaag en schep de kip uit de marinade. Bewaar de marinade nog even. Bak de kip voor ongeveer 5 minuten tot ze goudbruin zijn.
  • Haal de kip uit de pan en zet het even apart. Doe de overgebleven marinade in de pan en voeg daar de boter aan toe. Breng het tot het kookpunt onder constant roeren. Laat het dan voor ongeveer 1 minuut koken. Doe de kip er weer bij en roer het geheel door.
  • Serveer de kip bovenop een bedje van rijst en klaar!

Eet smakelijk!

Gek op snelle recepten? Bekijk deze ook eens:

Bron: natashaskitchen | beeld: blogchef