Sabine
60 min.
8 pers.
Ingrediënten
  • 900 gram spruitjes
  • 20 gram boter
  • 150 gram spekjes
  • 350 milliliter room
  • 150 gram Boursin
  • 60 gram kaas, geraspt
  • Zout en peper

Deze ovenschotel gaat op tot de laatste hap

Grote kans dat je als kind een hekel had aan spruitjes, maar dat je de minikooltjes nu ziet als een ware delicatesse. Heb jij binnenkort gasten die jij graag wilt overtuigen van de heerlijkheid van spruitjes? Maak dan deze romige spruitjesgratin met kaas en Boursin. 

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Doe de spruitjes in een pan met gezouten water en kook 4-5 minuten tot ze bijna gaar zijn. Giet af en laat afkoelen.
  • Doe boter in een koekenpan en doe hier de spekjes in. Laat het 4 minuten opstaan. Voeg daarna de spruiten toe en laat nog eens 3 minuten opstaan. Roer regelmatig.
  • Voeg de room en Boursin toe en breng aan de kook tot de saus wat is ingedikt. Voeg eventueel zout en peper naar smaak toe.
  • Doe de spruitjes in een ovenschaal en verdeel hier de geraspte kaas overheen.
  • Bak de spruitjes 20 minuten in de oven. Geniet ervan!

Lees ook: Recept: spruitjesstamppot van Janny van der Heijden

Dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: BBC | Beeld: iStock