Ingrediënten
  • 250 gram verse ravioli, gevuld met kaas of pompoen
  • 100 gram panko of broodkruimels
  • 2 eetlepels gehakte salie
  • 1 eetlepel gehakte rozemarijn
  • 100 gram Parmezaanse kaas
  • Peper
  • 2 eieren
  • 100 milliliter melk
  • Olie om in te frituren
  • Paar extra salieblaadjes
Rowan Hattu
60 min.
6 pers.
Ingrediënten
  • 250 gram verse ravioli, gevuld met kaas of pompoen
  • 100 gram panko of broodkruimels
  • 2 eetlepels gehakte salie
  • 1 eetlepel gehakte rozemarijn
  • 100 gram Parmezaanse kaas
  • Peper
  • 2 eieren
  • 100 milliliter melk
  • Olie om in te frituren
  • Paar extra salieblaadjes

Heerlijk!

Ben jij altijd wel in voor een heerlijke pasta maaltijd? Dan ga je dit recept voor gefrituurde ravioli met Parmezaanse kaas ook heerlijk vinden. En wat nóg leuker is aan dit recept: het is ook nog eens supermakkelijk om te maken. En dat terwijl het wél voldoet aan de smaakeisen die je stelt aan een overheerlijke pasta. Win-win situatie dus!

Zo maak je de gefrituurde ravioli met Parmezaanse kaas

  • Leg allereerst de kant- en klare ravioli verspreid over een bakplaat en zet ze voor een half uur in de vriezer.
  • Ondertussen meng je het paneermeel, de salie, de rozemarijn, 50 gram Parmezaanse kaas en een snufje zwarte peper door elkaar in een diep bord.
  • Pak dan de eieren en de melk en roer deze door elkaar heen in een ander diep bord.
  • Na een half uur haal je de ravioli uit de vriezer.
  • Dip de ravioli dan een voor een in het ei-melk mengsel die je net hebt gemaakt.
  • Daarna haal je ze door het paneermengsel heen.
  • Vervolgens leg je ze allemaal weer terug op de bakplaat en zet deze weer in de vriezer.
  • Verwarm dan de de olie in een pannetje.
  • Merk je dat de olie heet genoeg is, dan haal je de ravioli uit de vriezer en frituur je ze stuk voor stuk in drie tot vijf minuten goudbruin.
  • Let op: je kan meerdere ravioli stukken tegelijk frituren, maar doe er niet té veel in een pan.
  • Als je de ravioli hebt gefrituurd, laat je ze even uitlekken op een stuk keukenrolpapier.
  • Pak dan de salieblaadjes en frituur deze ook in de hete olie.
  • Hou ze goed in de gaten, want binnen een kleine twee minuten zijn de blaadjes al lekker knapperig.
  • Laat ook de salieblaadjes eventjes uitlekken op keukenrolpapier.
  • Strooi dan de Parmezaanse kaas over de ravioli heen.
  • Last but not least: serveer de gefrituurde ravioli met de krokant gebakken salieblaadjes.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Recept: Griekse pastasalade met feta en olijven

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest.

Bron: Favor Flav | Beeld: Videostill