Ingrediënten
  • 125 gram bloem
  • 3 eieren
  • 300 milliliter melk
  • 30 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 30 gram rozijnen
  • 50 gram poedersuiker
  • Twee klontjes boter
  • Een scheutje rum
  • Een snufje zout
  • TOPPING:
  • Zwetschgenröster
  • Poedersuiker
Rowan Hattu
30 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 125 gram bloem
  • 3 eieren
  • 300 milliliter melk
  • 30 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 30 gram rozijnen
  • 50 gram poedersuiker
  • Twee klontjes boter
  • Een scheutje rum
  • Een snufje zout
  • TOPPING:
  • Zwetschgenröster
  • Poedersuiker

Makkelijk, snel en superlekker!

Nu de feestdagen voorbij zijn, maken we ons meestal op voor een heerlijk weekje wintersport in bijvoorbeeld Oostenrijk. En naast dat er bij wintersport ook een après-ski hoort, horen er natuurlijk ook heerlijke wintersport-gerechten bij zoals de Kaiserschmarrn. Een gerecht wat dezelfde kenmerken heeft als een wafel of een pannenkoek, maar toch met een eigen twist

De Kaiserschmarrn

De Kaiserschmarrn is erg populair bij de toeristen die Oostenrijk een bezoekje brengen tijdens hun wintersportvakantie. De welbekende Kaiserschmarrn is een traditioneel Oostenrijks gerecht die je zowel als ontbijt, als toetje na je avondmaal kunt eten. Vaak wordt de Kaiserschmarrn geassocieerd met een wafel of met een pannenkoek, maar dan een stuk luchtiger. Het is een heerlijk zoet gerecht in grove stukken met héél veel poedersuiker. En goed nieuws: wij hebben het simpele, maar makkelijke gerecht voor je.

Zo maak je deze wintersport-hit

  • Allereerst scheid je de eieren.
  • Dan meng je de dooiers met de suiker, de vanillesuiker en een snufje zout totdat je een stroperige massa krijgt.
  • Om deze massa iets te verfijnen voeg je hier een scheutje rum aan toe.
  • Vervolgens spatel je de gezeefde bloem samen met de melk door het beslag.
  • Klop dan de eiwitten stijf en spatel deze ook voorzichtig door het deeg heen.
  • Pak dan een pan en zet deze op een matig vuurtje.
  • Smelt hier een klontje (geklaard) boter in.
  • Daarna giet je het deeg in de pan.
  • Strooi vervolgens de rozijnen er overheen.
  • Zet de deksel op de pan en bak dan de Kaiserschmarrn op een laag vuur totdat hij goudbruin is.
  • Is je Kaiserschmarrn goudbruin, dan trek je hem met een vork in onregelmatige stukken.
  • Voeg daarna nog een klontje boter toe en schep dit geheel voor vijf minuten om.
  • Zet vervolgens vier borden klaar en bestrooi deze met een flinke laag poedersuiker.
  • Wil je je Kaiserschmarrn nóg lekkerder maken, voeg er dan ook nog wat veenbessenjam, appelmoes of ingekookte pruimencompote aan toe.
  • Smullen maar!

Ook lekker: Recept: gefrituurde ravioli met Parmezaanse kaas

Artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Favor Flav | Beeld: Videostill