Ingrediënten
  • 500 gram pasta naar keuze
  • 250 milliliter mayonaise
  • 2 theelepels suiker
  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • 1 theelepel mosterd
  • 200 gram fetakaas
  • 1/2 komkommer
  • 1 grote rode ui
  • 200 gram cherrytomaatjes
  • 50 gram Griekse olijven
Esther Reitsema
25 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 500 gram pasta naar keuze
  • 250 milliliter mayonaise
  • 2 theelepels suiker
  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • 1 theelepel mosterd
  • 200 gram fetakaas
  • 1/2 komkommer
  • 1 grote rode ui
  • 200 gram cherrytomaatjes
  • 50 gram Griekse olijven

Lekker voor de lunch!

Als je geen zin hebt in een warme maaltijd, maar je toch iets wilt dat goed vult, is dit recept voor pastasalade dé uitkomst voor jou. We maken ‘m op z’n Grieks, met feta, olijven en rode ui. Ook heerlijk om mee te nemen naar je werk als lunch. Houd wel rekening met jaloerse blikken van je collega’s!

Zo maak je de pastasalade:

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet vervolgens af en spoel met koud water. Zorg ervoor dat de pasta goed is afgekoeld.
  • Snijd de ui in halve ringen, halveer de cherrytomaatjes en de olijven, verkruimel de feta en snijd de komkommer in kleine blokjes.
  • Meng de mayonaise, suiker, oregano, mosterd, zout en peper in een kommetje.
  • Doe de pasta samen met de feta, komkommer, ui, tomaten en olijven in een grote schaal of kom. Doe vervolgens de dressing erbij en meng alles goed door elkaar.
  • Koel de salade nog ongeveer 30 minuten in de koelkast.
  • En klaar is je pastasalade. Eet smakelijk!

Lees ook: Deze ingrediënten maken je salade nóg lekkerder!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Taste of Home | Beeld: Pexels