Rowan Hattu
15 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 350 gram spaghetti
  • 50 milliliter olijfolie
  • 4 tenen knoflook
  • 1 chilipeper
  • 1 eetlepel chilivlokken
  • 4 eetlepels kappertjes
  • 300 gram tonijn in olijfolie
  • Peterselie

Jammie!

Nu we weer volop in de herfst zitten en stamppot en verschillende soepjes de overhand nemen, nemen wij je mee naar de Italiaanse kust op een mooie zomeravond met een overheerlijke spaghetti gerecht. Makkelijk, snel en superlekker: spaghetti met tonijn, chilipepers en kappertjes.

Zo maak je snel deze makkelijke, maar lekkere spaghetti met tonijn

  • Pak een grote pan en vul deze met water en een snufje zout.
  • Pak dan de spaghetti en doe dit in de pan.
  • Laat dit al dente koken volgens de verpakking.
  • Ondertussen pak je de knoflook chili-olie en verhit dit in een hapjespan op een klein vuurtje.
  • Is de olijfolie heet? Voeg daar dan de knoflook, chilivlokken en chilipeper aan toe.
  • Bak dit geheel voor ongeveer 5 minuten.
  • Op deze manier trekken alle smaken in de olie, jammie!
  • Als het goed is, is je spaghetti dan gekookt.
  • Giet deze af, maar bewaar het pastawater!
  • Voeg de spaghetti dan toe aan de knoflook chili-olie.
  • Ook voeg je hier een scheut pastawater aan toe.
  • Roer dit geheel goed door, zodat er een mooie saus ontstaat.
  • Pak wat citroensap en doe dit er dan ook bij.
  • Dan pak je de kappertjes, de tonijn en de peterselie en voeg dit óók toe aan het geheel.
  • Roer dit dan allemaal nog een keertje goed door.
  • Als finishing touch doe je nog wat peterselie op de spaghetti, en tada!
  • Smullen maar!

Lees ook: Wacht, wat? Artisjok water zou moeten helpen tegen een opgeblazen gevoel

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Culy | Beeld: Adobe Stock