Ingrediënten
  • 800 gram flespompoen
  • 1 klein sjalotje
  • 1 teen knoflook
  • 3 stuks steranijs
  • 3 limoenblaadjes
  • 3 kruidnagels
  • 1 stengel citroengras
  • 1 liter kippenbouillon
  • 200 milliliter room
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Zout & peper
  • TOPPINGS
  • Saotomix
  • Eming
  • Sambal
Rowan Hattu
20 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 800 gram flespompoen
  • 1 klein sjalotje
  • 1 teen knoflook
  • 3 stuks steranijs
  • 3 limoenblaadjes
  • 3 kruidnagels
  • 1 stengel citroengras
  • 1 liter kippenbouillon
  • 200 milliliter room
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Zout & peper
  • TOPPINGS
  • Saotomix
  • Eming
  • Sambal

Heerlijk!

Pompoensoep is natuurlijk dé maaltijd van de maand oktober. Niet alleen is de herfst al in volle gang, maar ook Halloween staat voor de deur. De pompoen staat dus echt centraal, en daarom moeten we dit heerlijke recept wel met jullie delen. Aanschouw: de pompoensoep met een Indonesisch vleugje. 

Zo maak je de pompoensoep met Indonesisch vleugje

  • Het is belangrijk om er eerst voor te zorgen dat de pompoenblokjes klaarstaan voor gebruik.
  • Moet jij ze dus nog schillen? Doe dat eerst!
  • Vervolgens bak je de ui in een grote pan met een scheut olijfolie.
  • Doe dit 5 minuutjes, totdat ze lekker zacht zijn.
  • Voeg daarna de steranijs, limoenblaadjes, kruidnagels en citroengras toe aan de pan.
  • Stoof dit dan aan totdat de aroma’s vrijkomen.
  • Vervolgens voeg je de pompoenblokjes toe aan de pan.
  • Laat deze dan voor een aantal minuten meebakken.
  • Daarna giet je de bouillon bij de groenten.
  • Kook dit dan voor ongeveer 15 minuten.
  • Laat dit zachtjes pruttelen totdat de pompoen gaar is.
  • Dan is het tijd om alle aroma’s uit de pan te vissen.
  • Haal de steranijs, de kruidnagels, de limoenblaadjes en het citroengras uit de pan en leg deze weg.
  • Lukt dat niet helemaal? Geen probleem! Je zeeft de soep straks nog een keertje.
  • Mix de rest dan tot een heerlijke gladde soep.
  • Pak dan een zeef en zeef de soep dan weer terug in de pan.
  • Daarna roer je de slagroom door de soep.
  • Breng het waar nodig is nog een beetje aan met zout en peper.
  • En als laatste kun je de soep afmaken met wat emping, saotomix en sambal.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Recept: spaghetti cacio e pepe

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Culy | Beeld: Pexels