Esther Reitsema

Het begint allemaal bij een goede koelkast

Wanneer je een echte kookfan bent, dan wil je ook altijd meer uitproberen en meer leren. Een belangrijke basis hiervoor leg je met de keuze voor de juiste koelkast. Het is in de eerste plaats immers zaak dat je alles zo kan pakken wanneer je een idee hebt of een bepaald recept bent tegengekomen. Wat moet een goede koelkast in ieder geval hebben om te zorgen dat jij er altijd klaar voor bent om iets lekker klaar te maken? We gaan er op deze plek eens dieper op in. 

Alles erin kwijt kunnen 

In de eerste plaats is het fijn wanneer je alles op één plek kan bewaren. Daarom is een koelkast met vriezer altijd wel aan te raden. Het fijne hieraan is dat je zowel je verse producten, als de ingrediënten die je hebt ingevroren voor later gebruik altijd bij de hand hebt. Wanneer je iemand bent die veel in de keuken staat, dan is het side-by-side model van een Amerikaanse koelkast misschien wel een goede optie. Daar kan je dan namelijk ook nog eens lekker veel in kwijt als het nodig is. 

Vakjes en plankjes 

Dat je een grote koelkast nodig hebt, is dus duidelijk. Het is daarnaast dan ook nog eens belangrijk dat deze koelkast goed ingedeeld kan worden. Veel vakjes en plankjes zijn handig om te hebben. Denk aan een rek voor flessen, een groentelade en een lade waar je verse vleeswaren en kaas apart in kan bewaren. Hoe beter je jouw producten een eigen plekje kan geven, hoe gemakkelijker het ook is om alles tevoorschijn te toveren op het moment dat je een gerecht wilt gaan maken. Je weet dan precies waar je moet reiken om iets te pakken wat je nodig hebt. 

IJs en water 

Een ander belangrijk element dat je koelkast kan hebben, is dat van een tap voor ijsblokjes en koud water. Bedenk je maar eens wat voor soort gerechten je allemaal maakt. Dit zijn niet alleen de warme gerechten. Het is juist ook zo dat er voldoende koude gerechten tussen zitten. Denk alleen al aan de vele koude koffie- en theedrankjes die tegenwoordig populair zijn. Om die lekker koud te maken, kan een tap voor blokjes, crushed ice of ijskoud water dus wel heel handig van pas komen. Dat maakt dat het ook slim is om hier dus naar te kijken als je de juiste koelkast zoekt. 

De juiste manier van indelen 

Tot slot is er nog een ander punt van aandacht. Je kan dan wel de juiste koelkast hebben aangeschaft. Het is ook nog zaak om te zorgen dat je er op de juiste manier mee omspringt. Dat betekent dus ook dat het slim is om jezelf aan te leren hoe je de koelkast op de juiste manier vult. Het komt natuurlijk ook regelmatig voor dat je ineens een leuk recept tegenkomt en er direct mee aan de slag wilt gaan. Dan is het dus ook wel fijn dat je er zeker van bent dat je alles in huis hebt. 

Beeld: Pexels