02 juli 2021
Kookfans

Misschien kun je je kinderen beter niet dagelijks rijstwafels geven

Veel mensen vinden het heerlijk om even tussendoor, als snack of als ontbijt of lunch lekkere rijstwafels te eten. Goed belegd met een beetje boter en een plakje kaas of honing of zonder beleg als vervanger voor een koekje. Perfect om de kids even zoet te houden dus. Of toch niet?

Rijstwafels: gezond voor kinderen?

Veel mensen kiezen voor een rijstwafel omdat het een gezond tussendoortje is. Er zitten weinig calorieën in en het is gemakkelijk te beleggen met allerlei lekkers. Zoet of hartig, de wafels kunnen met daadwerkelijk alles belegd worden. Ook geven veel mensen hun kinderen rijstwafels als lunch of tussendoortje. Ze zijn zacht genoeg voor kleine kinderen en hebben ook een vrij neutrale smaak zodat kinderen ze al gauw lusten. Toch worden ouders gewaarschuwd om hiermee op te passen.

Onderzoek

In Zweden hebben autoriteiten een poos geleden onderzoek gedaan naar de voor- en nadelen van het eten van rijstwafels. Ook het Voedingscentrum heeft goed gekeken naar de invloed van rijstwafels. Juist omdat veel mensen denken dat het een gezond tussendoortje is, eten immers veel volwassen én kinderen rijstwafels. Maar uit onderzoek blijkt dus dat je daar best een beetje mee mag minderen.

Lees de uitkomst op de volgende pagina.

Pagina 1/2