19 maart 2016

Rijstwafels? Alle ouders opgelet:

Veel mensen vinden het heerlijk om even tussendoor, als snack of als ontbijt of lunch een lekkere rijstwafel te eten. Goed belegd met een beetje boter en een plakje kaas of honing of zonder beleg als vervanger voor een koekje.

Het lijkt zo’n gezonde snack.

Gezond

Veel mensen kiezen voor een rijstwafel omdat het en gezond tussendoortje is. Er zitten weinig calorieën in en het is gemakkelijk te beleggen met allerlei lekkers. Zoet of hartig, de wafels kunnen met daadwerkelijk alles belegd worden.

Kinderen

Ook geven veel mensen hun kinderen rijstwafels als lunch of tussendoortje. Ze zijn zacht genoeg voor kleine kinderen en hebben ook een vrij neutrale smaak zodat kinderen ze al gauw lusten. Toch worden ouders gewaarschuwd om hiermee op te passen, aangezien er uit onderzoek is gebleken dat rijstwafels flink schadeijk kunnen zijn voor kleine kinderen.

Onderzoek

In Zweden hebben autoriteiten pasgeleden onderzoek gedaan naar de voor- en nadelen van het eten van rijstwafels door mensen. Juist omdat veel mensen denken dat het een gezond tussendoortje is, eten veel volwassen én kinderen rijstwafels. Maar wat de onderzoekers tegenkwamen was daadwerkelijk schrikbarend. De uitkomst liet ons behoorlijk schrikken!

Lees de uitkomst op de volgende pagina.

Pagina 1/2