20 min.
3 pers.

Dit dessert met Baileys en Oreo’s overtreft alle verwachtingen

Als je van het gezegde ‘er is altijd plek voor een toetje’ bent, dan is dit recept voor jou op het lijf geschreven. Dit dessert met Baileys en Oreo’s is hartstikke simpel om te maken, ziet er ontzettend feestelijk uit en is om je vingers bij af te likken. 

Zo maak je het:

  • Doe de 15 Oreo’s in een blender en maal dit fijn. Zet de verkruimelde Oreo’s aan de kant.
  • Plaats in een kommetje 50 gram donkere chocolade in stukjes en giet hier verwarmde melk overheen. Meng alles goed door elkaar totdat er een glad en egaal geheel ontstaat. Zet het kommetje met gesmolten chocolade aan de kant.
  • Doe de slagroom, poedersuiker en Baileys in een kom en mix alles met een staafmixer door elkaar totdat de slagroom een dikke structuur heeft gekregen.
  • Schep de helft van de slagroom in een aparte kom. Mix in deze helft de gesmolten chocolade.
  • Pak dessertglazen en maak 7 lagen. Begin met een laag gesmolten chocolade met slagroom mix, dan een laag Baileys-slagroom en vervolgens een laag verkruimelde Oreo. Herhaal deze drie lagen nog een keer en top het dessert af met nog wat verkruimelde Oreo.

Lees ook: Deze heerlijke warme chocolademelk met Baileys is perfect voor koude winteravonden!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Home Made Hooplah | Beeld: videostill Homemade Hooplah

Ingrediënten
  • 15 oreo’s
  • 50 gram donkere chocolade, in stukjes
  • 200 milliliter melk
  • 250 milliliter slagroom
  • 4 eetlepels poedersuiker
  • 125 milliliter Baileys