Desy

Deze Franse appeltaart is heerlijk voor bij de koffie en hartstikke simpel om te maken!

Eén van de lekkerste dingen voor bij de koffie vinden wij toch wel een puntje appeltaart. Meestal eten we de Hollandse variant van oma, maar ook deze Franse appeltaart mag echt niet ontbreken op de koffietafel. 

Dit heb je nodig:

  • 130 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/4 theelepel zout
  • 120 gram ongezouten boter
  • 130 gram tafelsuiker
  • 2 grote eieren
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 3 eetlepels donkere rum
  • 2 zoete appels, geschild, zonder klokhuis, bestrooid met poedersuiker

Zo maak je het:

  • Verhit de oven voor op 175 graden. Meng de bloem, bakpoeder en het zout in een kommetje. Doe de boter en de suiker in andere een kom en klop dit met een handmixer in drie minuten luchtig en romig.
  • Voeg de eieren één voor één toe en mix tot een glad beslag. Mix dan ook de rum en het vanille-extract door het beslag heen.
  • Voeg nu het bloemmengsel toe aan het beslag en mix tot een glad geheel. Vouw met een rubberen spatel de gezoete appels erdoorheen. Vet een taartvorm in met boter of bakspray en verdeel het beslag over de vorm. Besprenkel met suiker voor een knapperig laagje.
  • Zet de taart in de voorverwarmde oven en bak 40 minuten totdat de taart een lichtgouden kleur heeft en een tandenstoker er schoon weer uit komt. Laat de taart even afkoelen en verwijder dan de rand van de springvorm.
  • Bestuif de taart met poedersuiker. Je kunt de taart warm serveren met bijvoorbeeld een beetje slagroom of een bolletje vanille-ijs.

Lees ook: Voor deze romige fajita-pasta heb je maar 1 pan nodig!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Once Upon a Chef | Beeld: videostill