Niet meer doen: chocolade smelten in de magnetron is geen goed idee

smelten

Om deze reden zou je chocolade niet in de magnetron moeten smelten

Menig chocoladeverslaafde zal het erover eens zijn dat chocolade altijd kan. Tijdens het ontbijt (hagelslag voor op de boterham), tijdens de lunch (broodje Nutella), bij het avondeten (als dessert) en als snack (een lekkere reep). Maar zo nu en dan is het ook wel lekker om er een chocoladefonduetje van te maken. Maar smelt je chocolade dan niet in de magnetron!

Hou je van een beetje modern gemak? Dan is het goed mogelijk dat je je chocolade in de magnetron smelt wanneer je het hemelse goedje zacht wilt hebben. Het blijkt alleen niet al te slim te zijn. In de magnetron wordt niet alles even snel en geleidelijk verwarmd waardoor je kans hebt dat een deel van je geliefde chocolade verbrandt. En dat wil je niet. 

Hoe het dan wel moet
Mocht de magnetron echt jouw geliefde manier van verwarmen zijn, dan kun je je chocolade nog altijd op deze manier smelten. Breek de stukjes chocolade die je wilt smelten dan en doe ze in een kommetje dat bestendigd is voor de magnetron. Plaats je chocolade een halve minuut in de magnetron en roer daarna goed. Herhaal deze stappen tot je chocolade volledig gesmolten is.

Sta je wel open voor een nieuwe manier van smelten? Dan zou je je chocolade au bain-marie kunnen smelten. Hoe dat werkt? Doe kleine chocoladestukjes in een hittebestendige kom en plaats deze boven een pannetje met water en zet het vuur op. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt en roer zodra de chocolade begint te smelten. Blijf af en toe roeren tot de chocolade volledig is gesmolten.

Vond je dit artikel leuk? Bewaar ‘m op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Pixabay