Desy

Deze Disaronno® cocktail met ananas is heerlijk voor in de lente!

In het weekend -oké, ook doordeweeks wel- willen we graag het leven vieren met een lekkere cocktail. Vooral cocktails met een lekkere likeur zoals Licor 43 hebben onze voorkeur. We werden dan ook erg blij toen we het recept voor deze verfrissende cocktail met ananas en Disaronno tegenkwamen!

Leuk detail: de cocktail wordt ook wel de ‘windjammer’ genoemd en het is eigenlijk een ananascocktail met een kleine touch van amaretto. Het is een zoete, luchtige cocktail met een vleugje van amandel door de toevoeging van de Disaronno. Je kunt van de cocktail een slushy -oftewel een bevroren drankje- maken door deze samen met ijsblokjes in een blender te mixen. Houd je niet zo van een ijskoude drank, dan kun je hem ook on the rocks serveren. De keuze is aan jou!

Dit heb je nodig:

  • 250 milliliter ananassap
  • 70 milliliter Disaronno
  • 2 handjes ijsklontjes

Zo maak je het:

  • Doe het ananassap en de Disaronno in een blender en mix tot een glad geheel. Wil je er een ijzig drankje van maken? Doe dan de ijsklontjes in de blender en mix totdat het ijs in allemaal kleine stukjes is verbrijzeld.
  • Geen zin in een ijscocktail? Blend dan het ananassap en de Disaronno samen tot een glad geheel. Leg ijsblokjes in cocktail- of longdrinkglazen en schenk hier de cocktail overheen.

Lees ook: Een cocktail van Licor 43 met kaneel en slagroom!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Copykat | Beeld: fotomontage