Jasmijn

Scheelt weer een hoop kosten!

We hebben het allemaal weleens gehoord: een dagelijks gembershotje zou wonderen doen voor je gezondheid. Waar is gember eigenlijk allemaal goed voor? En hoe maak je zelf een gembershotje? 

Enorm veel voordelen

Gember heeft meerdere gezondheidsvoordelen. Het bevat veel vitamines en antioxidanten die goed zijn voor je immuunsysteem, het vermindert spierpijn en het helpt bij een opgeblazen gevoel. Ook kan het misselijkheid tegengaan, werkt het ontstekingsremmend en zorgt het ervoor dat het proces van huidveroudering vertraagt wordt. Kortom: elke dag een gembershotje heeft inderdaad enorm veel voordelen. Neem je het shotje ‘s ochtends, dan zorgt het er ook nog eens voor dat je stofwisseling op gang wordt gebracht. Een echte boost voor je lijf!

Wat er in de shotjes zit

Bij gember denk je waarschijnlijk meteen aan de standaard gemberwortel. Een gembershot is een drankje gemaakt van het geconcentreerde sap van die wortel. Vaak bevat zo’n shotje ongeveer 30 milliliter. Het heeft een scherpe en pittige smaak, maar is ook fris. Vanwege de smaak en de sensatie die daarbij komt kijken, is niet iedereen fan van de kleine flesjes. Toch is het dus niet onverstandig om er af en toe eentje naar binnen te gieten. Je hoeft er bovendien geen bakken met geld aan kwijt te zijn in de supermarkt, want je kunt gembershotjes prima zelf thuis maken. Wij vertellen je hoe.

Zelf maken

Om zelf gembershots te maken, heb je maar drie ingrediënten nodig: een stronk gember van twee tot drie centimeter (ongeveer 25 gram), een halve citroen en een glas water. Rasp de gember (met of zonder schil, wat jouw voorkeur heeft), pers de citroen en meng de geraspte gember met het citroensap. Voeg het water toe en giet het geheel in een blender. Meng het een paar seconden, tot er een glad geheel ontstaat. Schenk ongeveer 30 milliliter in een shotglaasje en voilà: je eigen gembershot! Het overige gembersap kun je in een ijsblokjesvorm gieten en in de vriezer bewaren. De volgende dag hoef je die blokjes dan alleen maar in een glaasje te gooien en even af te wachten. Veel succes!

Lees ook: Recept: schattige en lekkere gemberkoekjes voor jong en oud

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Unsplash, Jacqueline Pelzer