Jasmijn
20 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 8 ovenbroodjes (2 per persoon)
  • 500 gram cherrytomaten
  • 440 gram mozzarella
  • 380 gram pesto
  • Zwarte peper

Simpel, snel en enorm smakelijk

Ben jij dol op pizza en zoek je vaak naar iets gezondere alternatieven? Wij hebben een toprecept voor je, dat ook nog eens simpel én snel is. Binnen twintig minuten heb je een maaltijd op tafel staan waar iedereen van zal smullen!

Gebruikers van de mobiele versie van deze website vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Net geen pizza, maar wel net zo lekker

Pesto, mozzarella en tomaat: een heerlijke combinatie, die ons meteen aan pizza doet denken. Met dit recept combineer je de drie ingrediënten ook, maar wordt het eindresultaat iets gezonder en iets minder calorierijk dan bij een echte pizza. Ideaal om te combineren met een soepje of salade en nog leuk om te maken ook. Kijk je mee?

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  • Snijd de cherrytomaten en de mozzarella in kleine blokjes.
  • Snijd de ovenbroodjes horizontaal doormidden.
  • Hol de helften van de broodjes uit, zodat je een soort kommetjes krijgt.
  • Smeer een dikke laag pesto in de broodjes.
  • Vul de broodjes met kleine stukjes tomaat en mozzarella.
  • Strooi een klein laagje zwarte peper over het geheel heen.
  • Schuif de broodjes in de oven en bak ze in tien minuten goudbruin.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Recept: wentelteefjes met speculoos

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Beeld: Kookfans