10 min.
2 pers.

Hier krijg je het heerlijk warm van!

Waar we in de zomer maar al te graag nippen aan een glas mojito, laten we hem in de winter vaak staan. Gelukkig is er een nieuwe trend waarmee deze Cubaanse cocktail een winters tintje krijgt. Hint: het heeft alles te maken met de temperatuur.

Gebruikers van de mobiele versie van onze website vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel. 

Winterse mojito

Een mojito maak je normaal gesproken altijd met limoen, munt, kristalsuiker, bruiswater en ijs. Het winterse recept lijkt hier veel op, maar hierbij ruil je het bruiswater en ijs om voor een ander ingrediënt. Jazeker, je voegt kokend water toe aan het glas. Hiermee krijg je een drankje waar je het lekker warm van krijgt en waar je alsnog heerlijk aan kunt nippen. Ideaal!

Zo maak je de winterse mojito:

  • Doe de witte rum, het limoensap en de suiker samen in een hoog glas. Roer dit goed door met een lange lepel.
  • Voeg daarna de munttakjes toe aan het glas.
  • Vul het glas aan met het hete water. Voor het lekkerste resultaat roer je door tot de suiker volledig is opgelost.
  • Versier het glas eventueel nog met muntblaadjes en een schijfje limoen.
  • Direct serveren.
  • Cheers!

Liever een ijskoude mojito? Recept: verfrissende sinaasappel-mojito’s met basilicum

Fan van dit recept? Bewaar ‘m op Pinterest!

Bron: Flair | Beeld: Pexels 

Ingrediënten
  • 50 milliliter witte rum, bijvoorbeeld Bacardi
  • Sap van een halve limoen
  • 3 theelepels witte rietsuiker
  • 100 milliliter kokend water
  • Munttakjes
  • Muntblaadjes en een schijfje limoen als versiering (optioneel)