Jaimy Boer

Dit hadden we eerder moeten weten!

Heb je resten over van de kip die je gisteren hebt gemaakt? Dan kun je het altijd nog gebruiken in de soep, salade of bruschetta. Toch blijft het altijd een kunst om kip opnieuw op te warmen waarbij de smaak ook nog intact blijft. Met deze tip lukt dat!

In de koelkast

Voor we beginnen, is het natuurlijk handig om te weten hoelang je kip in de koelkast kunt bewaren. De vuistregel is eigenlijk dat je het binnen drie tot vier dagen moet consumeren. Normaal gesproken bewaren we resten vaak vijf dagen, maar met kip kan dit gevaarlijk zijn. Je zintuigen kunnen je helpen, door te ruiken of goed te kijken weet je vaak al wel of de kip nog gegeten kan worden.

Opwarmen

Het opwarmen van de kip kun je op verschillende manieren doen. Sommige manieren hebben wel een paar nadelen waar je rekening mee moet houden. We zetten er een paar op een rijtje:

  • In de oven: dit is ideaal voor grote stukken kip, maar duurt wel langer dan de andere methodes;
  • In een pan: dit werkt het beste bij kip zonder bot, maar is weer niet ideaal voor gepaneerde of gestoofde stukken kip;
  • In de magnetron: een magnetron werkt snel, maar heeft niet altijd een goed resultaat. Zo kan de kip vochtig worden of te snel te warm worden.
  • In de airfryer: ook voor het opwarmen van de kip werkt een airfryer goed. Het zorgt ervoor dat het krokant blijft, maar duurt wel langer.

Is je kip nog bevroren? Op deze 3 manieren kun je kip het beste ontdooien

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: PureWow | Beeld: Pexels