Ingrediënten
  • 4 middelgrote rode paprika’s
  • 3 eetlepels olijfolie + extra om in te bakken
  • 1 gele ui, grofgesneden
  • 100 gram champignons, fijngesneden
  • 100 gram champignons, fijngesneden
  • 1 courgette, gesneden
  • 1/2 theelepel gedroogde oregano
  • Zout en peper, naar smaak
  • 2 tomaten, grofgesneden
  • 200 gram rijst, gekookt en afgekoeld
  • 120 milliliter water
  • 1/2 bouillonblokje
  • 1 theelepel verse basilicum, gesnipperd
  • 110 gram mozzarella, geraspt
  • 25 gram parmezaanse kaas
45 min.
4 pers.

Darren McGrady vertelt ook hoe het was om voor prinses Diana te koken

Darren McGrady was maar liefst vijftien jaar lang de kok van koningin Elizabeth, prins Philip, prins William en prins Harry. Ook bereidde de kok een paar jaar gerechten voor prinses Diana. In een webserie voor Delish deelt de kok onder andere hoe het was om voor de royals te koken. Ook vertelt hij wat Diana’s ultieme comfort food was: gevulde paprika.

Ontmoeting prinses Diana

“Ik was vier jaar de kok van prinses Diana. Een van haar favoriete gerechten was gevulde paprika”, deelt de kok in de video. Terwijl Darren bezig is met de gevulde paprika, vertelt hij over zijn ontmoeting met prinses Diana. “Ik was in Balmoral Castle aan het helpen met het maken van appeltaarten. De banketbakker stond aan de andere kant van de tafel en we waren ondertussen aan het kletsen. Opeens stond prinses Diana achter hem.” De kok herinnert zich dat hij zo verbaasd was, dat hij alleen ‘hallo’ en ‘doeg’ kon zeggen. “Ik was naar haar aan het staren. Ik was zo verbaasd.”

Bijzondere vrouw

De kok haalt bijzondere herinneringen aan de prinses aan. Ook vertelt hij dat ze graag zo gezond mogelijk at. “Ik kookte niet meer met slagroom en vette sauzen. Het werd gezond, zoals deze gevulde paprika. Dit was een van haar favoriete gerechten. Dit at ze waarschijnlijk twee à drie keer per week.” Ook deelt de kok dat prinses Diana voornamelijk vegetarisch at, maar dat ze wel vis at. “Ze was dol op regenboogforel.” Darren vertelt dat Diana graag wat knoflook in haar eten had, in tegenstelling tot de koningin.

Warme herinneringen

Elke keer als Darren de gevulde paprika maakt, denkt hij aan prinses Diana. Als de prinses alleen ging lunchen, kwam ze vaak de keuken in om te vragen wat haar lunch werd. “Ze kwam dan vroeg, omdat ze al honger had.” Ze vond het geen probleem als haar eten nog niet klaar was. “Ze ging dan in de keuken zitten en keek terwijl ik aan het koken was. Altijd als ze in de keuken was, was het heel relax. Op een dag liep ze binnen en zei ze: ‘Darren, ik heb zin in koffie. Oh, je hebt het druk. Ik maak het wel. Wil je ook een kopje?’ vroeg ze dan.” De kok vertelt dat hij het onwerkelijk vond dat prinses Diana koffie voor hem zette. “Ze vertelde me heel veel verhalen aan de keukentafel.” Darren vond het altijd leuk om voor de prinses te koken.

Hoe maak je de gevulde paprika’s?

  • Verwarm de oven voor op 175 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Snijd de bovenkant van de paprika af en haal de zaadlijsten uit de paprika’s. Leg de paprika’s op een bakplaat en sprenkel er wat olijfolie overheen. Bak de paprika’s 25 minuten in de oven.
  • Laat de paprika’s daarna afkoelen.
  • Verhit wat olijfolie in een koekenpan en doe de ui, champignons, courgette en oregano in de pan. Breng op smaak met zout en peper en bak de groentes zacht.
  • Voeg de tomaten, rijst, het water en bouillonblokje toe en laat 5 minuten sudderen. Voeg eventueel nog wat extra zout en peper toe.
  • Voeg de mozzarella en basilicum toe en roer door.
  • Verdeel het rijst-groentemengsel over de paprika’s en verdeel de parmezaanse kaas over de paprika’s. Zet de paprika’s nog 15 minuten in de oven of tot de kaas volledig is gesmolten.
  • Eet smakelijk!

 

Lees ook: Dit is het favoriete toetje van Kate Middleton

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: The Royal Chef, Delish| Beeld: Videostill YouTube

Ingrediënten
  • 4 middelgrote rode paprika’s
  • 3 eetlepels olijfolie + extra om in te bakken
  • 1 gele ui, grofgesneden
  • 100 gram champignons, fijngesneden
  • 100 gram champignons, fijngesneden
  • 1 courgette, gesneden
  • 1/2 theelepel gedroogde oregano
  • Zout en peper, naar smaak
  • 2 tomaten, grofgesneden
  • 200 gram rijst, gekookt en afgekoeld
  • 120 milliliter water
  • 1/2 bouillonblokje
  • 1 theelepel verse basilicum, gesnipperd
  • 110 gram mozzarella, geraspt
  • 25 gram parmezaanse kaas