Christel

Ga jij dit een keer maken?

Wat iemand precies op een dag eet zijn geen halszaken, maar we vinden het maar wat interessant om te weten. Zo kunnen we geboeid luisteren naar wat collega’s de hele dag eten en vinden we het maar wat interessant om te weten wat celebs wegwerken op een dag. Zo namen we al eens onder de loep wat Kate Middleton op een dag eet, maar kijken we nu naar haar favoriete toetje.

Kate is dol op pudding!

Favoriete toetje

Behalve als je niet van zoetigheden houdt, heeft bijna iedereen wel één of twee toetjes waar hij of zij dol op is. De hertogin van Cambridge is hier geen uitzondering op. Volgens de voormalige chef, Darren McGrady, van het Britse koningshuis is Kate gek op sticky toffee pudding. Volgens de kok is Kate dol op dit gerecht en eet ze het voornamelijk tijdens de feestdagen bij de vleet. En alsof de pudding nog niet romig genoeg is, eet Kate het gerecht graag met clotted cream. 

Sticky toffee pudding

In Nederland kennen we pudding voornamelijk als een nagerecht dat gebonden wordt met een zetmeelproduct, dat ook nog eens lekker wiebelig is. We eten het zowel warm als koud, maar sticky toffee pudding is heel wat anders. De Britse pudding kun je beter vergelijken met een taartje dat erg plakkerig en zacht is. Je kunt deze pudding gewoon eten of serveren met vanille-ijs, slagroom of clotted cream.

The Royal Chef at Home

Darren McGrady had het genoegen om voor diverse royals te koken. De chef-kok schotelde onder andere koningin Elizabeth, prins Philip, prinses Diana, prins Charles, prins William en prins Harry de lekkerste gerechten voor. De voormalig chef-kok bundelde de favoriete feestgerechten van de Britse royals in zijn kookboek: The Royal Chef at Home: Easy Seasonal Entertaining. Waar je onder ander het recept voor de sticky toffee pudding in kunt vinden. Gelukkig wisten wij onze handen ook op het recept te krijgen. Benieuwd naar het recept? Je vindt het op de volgende pagina.

Pagina 1/2