Christel

Je bent wat je drinkt

Wie graag een mooie huid wil hebben is vaak regelmatig met hydraterende crèmes in de weer. Aangezien je bent wat je eet en drinkt is het belangrijk om op je voeding te letten. Wil jij een gelaat om u tegen te zeggen? Dan moet je volgens Dermatoloog Rachel Nazarian je aan het volgende schema houden.

Klinkt best goed!

24-uursdrinkschema

Dermatoloog Rachel Nazarian van de Schweigergroep legt aan Delish uit wat je gedurende de dag moet drinken om een stralende huid te krijgen. Wat dat allemaal is? Komt-ie:

  • Bij het ontbijt: 1 groen sapje met boerenkool en 1 latte met sojamelk
  • In de middag: 2 kopjes groene thee
  • In de avond: 1 glas granaatappelsap
  • Voor het slapengaan: 1 glas komkommerwater
  • Gedurende de dag: 8 glazen water

Groene sap met boerenkool

Waarom het zo belangrijk is om je dag te starten met een groen sapje? De dermatoloog legt het haarfijn uit: “Boerenkool is net een vitaminepil voor je huid. De vitamine A in boerenkool zorgt voor celgroei en celvernieuwing, wat zorgt voor een stralend gelaat.” Tevens bevat de groente vitamine C en koper, wat de huid sterk houdt.

Sojamelk

Soja bevat isoflavonen, een plantaardige stof die het collageen beschermt. Iets wat erg belangrijk is voor de huid. “Collageen is een lijmvormend eiwit dat veel in de huid voorkomt. De soja zorgt voor een jonge huid en het beschermt je ook tegen rimpels die door de zon ontstaan.” Dat is nog niet het enige, de dermatoloog vertelt ook dat soja de kant op donkere wallen en een vale huid tegengaat.

Groene thee

De hete drank is niet alleen goed voor je spijsvertering, maar ook voor je huid. De groene thee zit tjokvol antioxidanten die je huid beschermen tegen UV-straling. Je verbrandt minder snel én de antioxidanten gaan ook nog eens rode plekken en ontstekingen in de huid tegen.

Granaatappelsap

Een sap die veel mensen niet standaard in huis hebben, maar wel heel goed is voor de huid. “De Granaatappel is de allergrootste antioxidantenbom die er is”, legt Rachel uit. “Omdat er zoveel antioxidanten en polyfenolen in zitten, voedt het de firoblasten in de huid, die op hun beurt zorgen voor het aanmaken van collageen.” De granaatappelsap laat de huidskleur stralen waardoor je een gezonde gloed krijgt én het gaat rimpels en fijne lijntjes tegen.

Komkommer

De kalebasachtige vrucht bestaat voor maar liefst 90 procent uit water, wat je een gehydrateerde huid oplevert als je het regelmatig nuttigt. Maar dat is niet het enige, zo weet de dermatoloog. “In komkommer zitten mineralen zoals magnesium en kalium die ontstekingen tegenaan en zorgen voor een goede pH-waarde.”

Water

Naast de bovengenoemde dranken is het heel belangrijk dat je genoeg water drinkt. Volgens de dermatoloog bestaat er geen enkel drankje dat de huid er frisser en voller uit laat zien dan water. Dankzij het drinken van genoeg water blijft je vel elastisch, kan het tegen een stootje en krijg je een gezonde uitstraling.

Lees ook: 6 handige hacks voor tijdens het bakken

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Elle Eten, Delish | Beeld: Pexels