Tjitske

6 handige trucjes voor thuisbakkers

Als je geregeld bakt ben je vast wel eens tegen problemen aangelopen. Je maakt een rommel, cakes mislukken en koekjes verbranden. Zoals het bij veel dingen gaat: oefening baart kunst. We hebben een paar hacks op een rijtje gezet om het bakken iets makkelijker te maken, waardoor iedereen er plezier aan kan beleven.

Dit maakt bakken een stuk makkelijker.

1. Gebruik een föhn om glazuur te doen glanzen

Eh, wat? Ja, je leest het goed! Het hulpmiddel om je haar te drogen heb je waarschijnlijk normaliter in de badkamer liggen, maar het kan ook uitkomst bieden bij het bakken. Na het opsmeren van een koud glazuur kan het een beetje dof worden. Door je haardroger op een lage, koude stand te zetten en het glazuur voorzichtig the föhnen, ontstaat er een mooie glans.

2. Gebruik een vergiet voor cake pops

Cake pops zijn schattige, kleine traktaties die het altijd goed doen op kinderfeestjes. Het kan alleen wel een beetje een geklieder zijn om ze te versieren. Met één hand vasthouden en met de andere de chocola en versiering eroverheen strooien. En dan nog wachten tot ze droog zijn of ze op het aanrecht leggen en ze verpesten. Het kan veel handiger! Steek gewoonweg de steeltjes van de cake pops in een omgekeerd vergiet. Zo kan de chocola of het glazuur goed uitharden zonder dat het beschadigt.

3. Bewaar je koekjes met een boterham

Heb je lekkere, chewy koekjes gebakken? Dan wil je natuurlijk dat ze zo lang mogelijk lekker blijven. Om ervoor te zorgen dat de koekjes niet helemaal uitdrogen en taai worden, kun je een boterham toevoegen aan het afgesloten bakje of zakje waar je de koekjes in bewaart.

4. Gebruik een papieren bordje om spetters te voorkomen

Als je een recept maakt waarbij je iets moet mixen wat flink spettert is daar een heel handig trucje voor. Pak een papieren bordje en prik de gardes van de mixer hier doorheen. Bevestig ze daarna aan de mixer en mixen maar! Het bordje houdt de spetters tegen, dus jij en je aanrecht blijven schoon.

5. Gebruik een tandenstoker om te schrijven

Wil je je taart versieren door er iets op te schrijven? Dan is het verstandig om je tekst eerst uit te schetsen. Gebruik hiervoor een tandenstoker of een satéprikkertje. Als de tekst toch niet past, kun je de lijntjes of gaatjes altijd nog verbergen met wat glazuur.

6. Gebruik een uitsteker om figuurtjes te maken

Bij het decoreren van een cake of taart kun je heel gemakkelijk figuurtjes maken door een uitsteker op je nog natte glazuur te plaatsen en er gekleurd strooisel in te strooien. De bolletjes of glittertjes blijven plakken aan het glazuur in de vorm die jij gekozen hebt. Schattig toch?

Lees ook: Zo maak je een overheerlijke cheesecake die veel minder calorieën bevat dan het origineel

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Shetriedwhat | Beeld: Pexels