Sabine

Doe ons nog maar een kopje thee

Een kopje groene thee drinken is gelukkig een makkelijke manier om iets gezonds binnen te krijgen. Geen gedoe met sportscholen of vogelza… euhm chiazaad, maar gewoon lekker een dampende kop thee. Maar wist je dat je die groene thee op een makkelijke manier nog gezonder kunt krijgen?

Geen waterkoker
Wortelschieten terwijl je waterkoker aanstaat is met deze truc verleden tijd. Al zul je nu in je magnetron moeten loeren om te zien of je thee al klaar is. Volgens de Australische wetenschapper Dr. Quan Vuong kun je groene thee het beste bereiden in de magnetron. Geen waterkoker, niet eens een fluitketel, maar de magnetron.

Gezonder
De gezonde eigenschappen blijven beter benut wanneer je je thee in de magnetron maakt. Klaarmaken is simpel. Vul een mok met water en hang het theezakje hierin. Laat de mok een halve minuut staan en zet de mok vervolgens een minuut in de magnetron. Daarna kun je de thee drinken.

Antioxidanten
Maak je je thee op deze manier? Dan komt 80 procent van de antioxidanten in groene thee vrij. Maak je de thee op de normale manier? Dan komt slechts 62 procent van de antioxidanten vrij.

Lees ook: Slecht nieuws voor theeleuten: deze geliefde theesmaak is binnenkort misschien niet meer te koop

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Jan Magazine | Beeld: Pixabay