Desy

Laat deze voedingsmiddelen staan voor of tijdens een lange vliegreis

Wanneer je een lange vlucht voor de boeg hebt, wil je niets liever dan dat je buik rustig blijft. In de realiteit zit je echter vaak met een enorm opgeblazen buik bijna bij je buurman op schoot terwijl je krampachtig probeert jezelf af te leiden door middel van slechte films op het schermpje voor je. 

Ja, vliegen is niet altijd een pretje. Maar het kan minder onprettig worden als je voor de vlucht deze dingen laat staan!

Bonen

Heb je nog eventjes genoten van een lekkere chili voordat je het vliegtuig instapte op weg naar je zonovergoten bestemming? Dan krijg je geheid last van je buik als je een uurtje onderweg bent. Door de onverteerbare suikers in bonen wordt er gas opgebouwd in je buik. En een opgeblazen buik in het vliegtuig is geen pretje.

Fastfood

Het mag nog zo lekker zijn, KFC, McDonalds en Burger King zijn allemaal hele slechte keuzes voor een lange vliegreis. In fastfood zitten grote hoeveelheden verzadigde vetten, wat kan zorgen voor maagklachten en maagzuur. Ook zit er vaak heel veel zout in dit eten, waardoor je vocht vasthoudt en je je opgeblazen voelt. Niet echt prettig als je in een klein stoeltje moet zitten.

Koffie

Lekker, zo’n verkwikkende Starbucks-koffie als je om vijf uur ‘s ochtends met een slaperig hoofd op Schiphol staat omdat je twee uur van tevoren aanwezig moest zijn, maar je kunt toch echt beter voor een kopje groene thee kiezen. Je droogt namelijk flink uit van koffie en ook kan je blaas erdoor overstuur raken, waardoor je je geïrriteerd voelt en je je de hele tijd moet plassen.

Kauwgom

Kauwgom mag dan goed helpen tegen dichtzittende oren tijdens het stijgen en landen, het liefste beperk je het eten van kauwgom wel alleen tot die momenten. Van kauwgom kauwen slik je namelijk lucht in die wordt opgeslagen in je maag. Het resultaat? Een opgeblazen buik. Al helemaal wanneer je suikervrije kauwgom eet: de zoetstof hierin veroorzaakt winderigheid. Double trouble dus.

Alcohol

Als je genoodzaakt bent de nacht door te brengen in het vliegtuig wil een rood wijntje nog weleens helpen als je de broodnodige slaap moet pakken. Toch kun je dit maar beter overslaan, want alcoholische versnaperingen zorgen ervoor dat je uitdroogt. Hierdoor word je sneller dronken en word je jetlag vele malen erger dan puur noodzakelijk.

Frisdrank

Frisdrank, en dan voornamelijk de koolzuurhoudende variant, zorgt wederom voor een enorm opgeblazen gevoel. Nog erger wordt het wanneer je kiest voor een light-variant: de zoetstoffen in deze drank veroorzaken winderigheid. Liever niet!

Pittig eten

Wanneer je je voor de vliegreis nog even tegoed wilt doen aan de Aziatische keuken, zal het je bezuren tijdens de vliegreis. Letterlijk, want van pittig eten krijg je last van brandend maagzuur en maagkrampen. Zeer ongemakkelijk!

Lees ook: Slecht nieuws voor wijnliefhebbers: binnenkort wordt goedkope wijn veel duurder

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Elle Eten | Beeld: Pxhere