15 + 15 min wachttijd min.
4-6 pers.

Heerlijk als ontbijt

Niets is lekkerder dan versgebakken croissantjes op de vroege ochtend, toch? Wellicht kan deze croissant-plattaart op een mooie tweede plaats komen. Want van croissantdeeg kun je ook een heerlijke, hartige plattaart maken. Met ei, bacon en kaas. Een fantastische start van je dag!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de croissant-plattaart:

  • Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een middelgrote bakplaat met bakpapier.
  • Leg het croissantdeeg op de bakplaat en knijp de naden samen.
  • Vouw de randen van het deeg naar binnen zodat er een korst ontstaat.
  • Breek de eieren op het halve croissantdeeg.
  • Bestrooi met geraspte kaas.
  • Leg het spek erop en kruid het geheel met peper en zout.
  • Zet de bakplaat voorzichtig in de oven en bak tot de korst goudbruin is en de eieren gestold, ongeveer 10 tot 15 minuten.
  • Haal de croissant-plattaart uit de oven.
  • Garneer met bieslook.
  • Snijd in vierkanten en serveer warm.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Recept: fluffy omelet

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Videostill Delish

Ingrediënten
  • 1 blik croissantdeeg
  • 6 eieren
  • 60 gram geraspte cheddar kaas
  • 4 plakjes gekookte bacon
  • Zout
  • Versgemalen zwarte peper
  • 1 eetlepels bieslook, fijngehakt, voor garnering