01 oktober 2021

In 2014 moest de oud-kandidaat vlak voor de eindstreep de tent verlaten

De finale van Heel Holland Bakt Nog een keer staat voor de deur. De afgelopen weken hebben we gezien hoe bekende oud-kandidaten de mooiste spektakelstukken neerzetten en zich aan technische opdrachten waagden. Herinner jij je Jacques van Ewijk nog, van het seizoen in 2014? Hoog tijd om hem eens onder de loep te nemen. Hoe ging zijn vorige wedstrijd?

Heftruckchauffeur en broodbakker

In het dagelijks leven is Jacques heftruckchauffeur, maar in zijn vrije tijd staat hij het liefst in de keuken om te bakken. Zijn specialiteit? Brood. De HHB-kandidaat koopt dan ook nooit brood in de winkel, hij bakt het altijd zelf. En dat doet hij op de ouderwetse manier: met meel van de molen en heel veel geduld.

Bakgenen

Die goede bakgenen heeft Jacques van zijn moeder geërfd. Hij gebruikt nog steeds regelmatig haar recepten. Thuis er altijd al behoorlijk wat gebakken. Voor iedere verjaardag en feestdag werd alles uit de kast gehaald, of gewoon omdat het lekker was. Toen Jacques 15 jaar oud was, begon hij als zaterdaghulp in de bakkerij. Het bakvuurtje is dus al op jonge leeftijd aangewakkerd. Inmiddels is Jacques getrouwd en vader van twee prachtige kinderen. Naast koken en bakken is hij ook dol op wandelen, vissen en fietsen, het is een echte levensgenieter.

Tweede of derde kans?

In 2014 deed Jacques al eens mee aan Heel Holland Bakt. Toen moest hij vlak voor de eindstreep de witte tent verlaten. Zijn strüdel, petit crème bitterboekjes en koekhuisje waren niet voldoende om de jury te overtuigen van een finaleplaats. Dit jaar kreeg hij een tweede kans bij Heel Holland Bakt Nog een keer. En daar is hij maar wat blij mee, want dat ingestorte koekhuisje achtervolgt hem zes jaar later nog steeds. Om ervoor te zorgen dat dat niet nog eens gebeurt, heeft Jacques de afgelopen jaren veel gebakken en bijgeleerd. Alhoewel, eigenlijk is dit al een derde kans voor de immer vrolijke thuisbakker. Want in 2015 mocht hij strijden om de titel ‘Beste Kerstbakker van Nederland’. Helaas moest hij toen na de tweede aflevering al naar huis. Dit seizoen bakte Jacques beter dan ooit en hij staat dan ook meer dan terecht in de finale!

Wie zal Heel Holland Bakt Nog een keer winnen: wordt het Gwenn, Cas of toch Jaques? Je ziet het zondag om 20.20 uur bij MAX op NPO 1. 

Lees ook: Heel Holland Bakt Nog een keer: dit moet je weten over Gwenn Danis

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Omroep MAX | Beeld: Roland J Reinders/MAX