Sanne
20 min.
2 pers.
Ingrediënten
  • 5 grote eiwitten
  • 3 grote eidooiers
  • 2 eetlepels ongezouten boter
  • Zout, naar smaak
  • Peper, naar smaak
  • Verse bieslook, gehakt, voor garnering

Dit grote fluffy omelet is een leuke twist op je ‘normale’ gebakken ei

Een eitje op zijn tijd is niet alleen ontzettend lekker, maar ook nog eens gezond. Als je eens een andere twist aan je gebakken ei wilt geven, is dit fluffy omelet de moeite waard om eens te proberen. Heerlijk als ontbijt of voor bij de lunch. Wij leggen uit hoe je ‘m zo fluffy krijgt. 

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je een fluffy omelet:

  • Scheid de eiwitten en de eidooiers in twee aparte kommen. Voor dit recept zijn 3 dooiers voldoende, zet de rest weg voor ander gebruik.
  • Klop de eidooiers op. Zet opzij.
  • Doe de eiwitten in een grote kom en klop tot ze drie keer zo groot en wit zijn geworden. Er moeten middelgrote pieken blijven staan.
  • Spatel de eidooiers voorzichtig door de eiwitten tot ze volledig zijn opgenomen.
  • Giet het eiermengsel in een middelgrote koekenpan met antiaanbaklaag en een deksel.
  • Bak op middelhoog vuur tot de onderkant van de omelet is gestold, ongeveer 5 minuten.
  • Til elke kant van de omelet op en laat er een eetlepel boter onder vallen.
  • Dek de pan af en bak nog eens 5 minuten, of tot de bovenkant van de omelet is gestold.
  • Verwijder de deksel en kruid de omelet met peper en zout naar smaak.
  • Haal de pan van het vuur.
  • Vouw de omelet dubbel op een bord en bestrooi met bieslook.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: 12 eiwitrijke snacks voor een langdurig verzadigd gevoel

Wil je dit artikel/recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Videostill Tasty