Deze citroenpudding is heerlijk romig én bevat maar drie ingrediënten

Redactie Kookfans
30 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 200 milliliter mascarpone
  • 100 milliliter slagroom
  • 60 gram suiker
  • 60 gram caster sugar
  • 1 citroenen

Een heerlijk toetje!

Zoek je nog een zoet gerecht voor na het diner? Of heb je een filmavondje op de planning en mist de ultieme snack nog? Deze citroenpudding staat binnen 15 minuten op tafel. Aan de slag!

Zo maak je deze citroenpudding:

  • Doe de mascarpone samen met de slagroom in een grote kom en mix het tot een dik en samenhangend geheel.
  • Rasp de schil van de citroen af.
  • Zet een pan op het vuur en doe het de crème die je net hebt gemaakt, de suiker en citroenschil erin en verwarm tot het bijna kookt.
  • Doe het vuur laag en laat 3 minuten sudderen totdat de suiker is opgelost.
  • Pers het sap uit de citroenen. Haal de pan van het vuur en voeg het citroensap toe.
  • Zeef het geheel boven een kom en doe ik kleine kommetjes.
  • Eet smakelijk!

Variatie

Wil je je toetje nog lekkerder maken? Dan kun je er ook voor kiezen om een topping toe te voegen. Denk aan een blauwe bessencompote, stukjes chocolade of merengue. Zo wordt de citroenpudding echt een feestje!

Lees ook: Recept: snelle kokospudding met slechts vier ingrediënten

Dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Kookfans (archief) | Beeld: iStock