Ingrediënten
  • Voor de cake:
  • Boter om de vorm in te vetten
  • 200 gram amandelmeel
  • 100 gram polenta
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 225 gram suiker
  • 225 gram boter, op kamertemperatuur
  • 3 grote eieren
  • 6 eetlepels limoncello
  • 3 citroenen, geraspt
  • Voor de topping:
  • Sap van 2 citroenen
  • 3 eetlepels poedersuiker
  • 3 eetlepels limoncello
  • Optioneel: crème fraîche (als extra topping)
20 + 40 min.
10 pers.

Een cake met een zomerse touch

Liefhebbers van Limoncello weten als geen ander dat dit zomerse drankje het niet alleen goed doet in een likeurglaasje. Deze Italiaanse drank wordt regelmatig gebruikt in pastasauzen, koekjesdeeg of cheesecake – en dat is uiteraard niet zonder reden. De frisse citroensmaak geeft je gerecht namelijk een zomerse touch. Vandaag maken we een citroencake met Limoncello. Ga jij ‘m maken?

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je ‘m:

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een springvorm met een diameter van 20 centimeter in met boter.
  • Meng polenta, amandelmeel en bakpoeder in een grote kom.
  • Meng in een andere kom de suiker en boter tot een glad geheel. Voeg een voor een de eieren toe. Mix opnieuw tot een glad geheel.
  • Voeg vervolgens het mengsel van droge ingrediënten, de Limoncello en tweederde van de citroenrasp toe aan het beslag. Schep dit door elkaar met een spatel.
  • Schep het cakemengsel in de bakvorm en bak ±40 minuten in de oven. Check met een satéprikker of de cake vanbinnen gaar is. Laat de cake vervolgens helemaal afkoelen.
  • Voeg het sap van twee citroenen, de Limoncello en poedersuiker bij elkaar. Roer tot een glad geheel en giet over de cake. Top de cake af met de resterende limoenrasp en poedersuiker.
  • Serveer de cake met een flinke dot crème fraîche. Eet smakelijk!

Ook lekker: Citroencake met 7Up

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Donal Skehan | Beeld: Lemon bundt cake (2), door Stacy Spensley onder de licentie CC BY 2.0

Ingrediënten
  • Voor de cake:
  • Boter om de vorm in te vetten
  • 200 gram amandelmeel
  • 100 gram polenta
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 225 gram suiker
  • 225 gram boter, op kamertemperatuur
  • 3 grote eieren
  • 6 eetlepels limoncello
  • 3 citroenen, geraspt
  • Voor de topping:
  • Sap van 2 citroenen
  • 3 eetlepels poedersuiker
  • 3 eetlepels limoncello
  • Optioneel: crème fraîche (als extra topping)