25 min.
2 pers.

Eens wat anders dan een pizza margherita

Dachten wij een pizza delizioso in elkaar te flansen door ‘m te beleggen met tomatensaus, kaas, salami, champignons en paprika, blijkt dat de culinaire creativiteit van de Italianen wel verder rijkt dan dat. Zo voorzien de inwoners van het Zuid-Europese land hun pizza ook weleens van aardappelschijfjes en dat is het proberen zeker waard.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het: 

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Snijd de aardappels in dunne reepjes van ongeveer 1 – 2 millimeter. Gebruik eventueel een dunschiller.
  • Rol het pizzadeeg uit en verdeel de aardappelschijfjes over de pizza.
  • Snijd de mozzarella in kleine stukjes en verdeel over de pizza.
  • Doe de olijfolie in een klein kommetje en roer de knoflook erdoorheen. Breng daarna op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de olijfolie over de pizza en verdeel als laatst de takjes tijm over de bovenkant.
  • Bak de pizza in 17 tot 20 minuten gaar in de oven.

Lees ook: Een koolhydraatarme pizzabodem van… boerenkool!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: The Copenhagen Tales | Beeld: Unsplash

Ingrediënten
  • 1 kant-en-klare pizzabodem
  • 3 middelgrote aardappelen
  • 1 bol mozzerella
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 tenen knoflook, fijn gesneden
  • 4 takjes verse tijm
  • Peper en zout naar smaak