Ingrediënten
  • 185 gram patentbloem
  • 60 gram poedersuiker
  • 1/2 theelepel zout
  • 170 gram ongezouten boter, in blokjes, op kamertemperatuur
  • 3 grote eieren
  • 1 eigeel (bewaar het eiwit voor de meringue)
  • 200 gram kristalsuiker
  • 120 milliliter citroensap
  • 1 eetlepel citroenzeste
  • 30 gram patentbloem
  • 1 eiwit
  • Snufje zout
  • 65 gram kristalsuiker
Tjitske
60 min.
9 pers.
Ingrediënten
  • 185 gram patentbloem
  • 60 gram poedersuiker
  • 1/2 theelepel zout
  • 170 gram ongezouten boter, in blokjes, op kamertemperatuur
  • 3 grote eieren
  • 1 eigeel (bewaar het eiwit voor de meringue)
  • 200 gram kristalsuiker
  • 120 milliliter citroensap
  • 1 eetlepel citroenzeste
  • 30 gram patentbloem
  • 1 eiwit
  • Snufje zout
  • 65 gram kristalsuiker

Wij zijn echt dol op citroen-meringuetaart!

Heb je weleens een citroen-meringuetaart gehad van de bakker of supermarkt? Dan weet je hoe verrukkelijk deze taarten zijn! Het kan best ontmoedigend zijn als je de ingrediëntenlijst ziet, want het lijkt een hele moeilijke taart. Dat is het niet! Bij deze variant halen we ook geen fratsen uit met brandertjes, want we zetten de meringue gewoon even in de oven om te bruinen. 

Netjes werken is ook niet nodig!

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius. Vet een vierkante bakvorm van 23 centimeter in en bekleed deze met bakpapier.
  • Maak eerst de bodem. Meng de bloem, poedersuiker, zout en boter met je handen tot een kruimelig deeg.
  • Stort het deeg in de bakvorm en druk het tegen de bodem en de zijkanten. Gebruik je handen. Prik met een vork gaatjes in de bodem.
  • Bak de bodem 20 minuten in de voorverwarmde oven, totdat-ie goudbruin ziet.
  • Terwijl de bodem aan het bakken is maak je de citroenvulling. Meng in een grote kom de eieren en het eigeel met een garde. Voeg de suiker,  het citroensap, de citroenzeste en een snuf zout toe. Meng. Voeg daarna beetje bij beetje de bloem toe terwijl je blijft roeren met de garde. Stop wanneer de bloem net opgenomen is.
  • Als de bodem klaar is haal je hem uit de oven. Giet de citroenvulling op en zet de taart terug in de oven. Bak de taart zo’n 25 minuten, totdat de bodem niet meer wiebelt als je de bakvorm schudt.
  • Terwijl de vulling bakt maak je de meringue. Maak een kom goed schoon en droog. Gebruik een elektrische mixer om het eiwit op te kloppen tot stijve pieken. Voeg de helft van de suiker toe en mix 30 seconden. Voeg dan de andere helft toe en mix tot alles is gemengd.
  • Doe de meringue in een plastic zakje en knip een hoekje eraf. Haal de taart uit de oven.
  • Knijp 9 bolletjes meringue op de bodem en zet de taart terug in de oven. Bak nog 10-12 minuten tot de meringue een beetje bruin ziet.
  • Laat de taart afkoelen en zet hem dan 1-2 uur in de koelkast om hem helemaal te koelen.
  • Snijd de taart in 9 vierkante stukken.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Recept: Tiramisu met Licor 43

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Tasty | Beeld: videostill