Ingrediënten
  • 1 middelgrote sparerib à 600 gram, ongekruid
  • 2 theelepels komijnpoeder
  • 2 theelepels chilipoeder
  • 1 theelepel peper
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • 2 theelepels zout
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 250 milliliter BBQ-saus
  • 2 maïskolven, gehalveerd
  • 10 stuks groene asperges
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
Maayke
15 + 120 min.
2 pers.
Ingrediënten
  • 1 middelgrote sparerib à 600 gram, ongekruid
  • 2 theelepels komijnpoeder
  • 2 theelepels chilipoeder
  • 1 theelepel peper
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • 2 theelepels zout
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 250 milliliter BBQ-saus
  • 2 maïskolven, gehalveerd
  • 10 stuks groene asperges
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Alle liefhebbers van spareribs verzamelen!

De echte carnivoren onder ons zijn niet vies van wat kluifwerk. Spareribs zijn daar bij uitstek geschikt voor. Het kost flink wat tijd om ze te bereiden en daarom kiezen we vaak voor iets dat wat sneller klaar is. Ook deze spareribs hebben even de tijd nodig om te garen in de oven, maar je hoeft er zelf maar 15 minuten voor in de keuken te staan. Dat is nog eens efficiënt koken!

Een compleet diner bereid je met dit gerecht op slechts één bakplaat. Dat scheelt je weer een hoop afwas!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de spareribs:

  • Verwarm de oven voor op 140 °C.
  • Bekleed de bodem van een bakplaat met aluminiumfolie.
  • Leg de spareribs op de bakplaat en kruid beide zijden met de komijn-, chili-, knoflook-, paprikapoeder, zout en peper. Masseer de kruiden goed in het vlees.
  • Pak de spareribs volledig in met de aluminiumfolie.
  • Bak de spareribs gedurende twee uur op een temperatuur van 140 °C.
  • Haal de ribben uit de folie en leg ze op een bakplaat. Verdeel de BBQ-saus gelijkmatig over de bovenzijde van de ribben.
  • Plaats de maïskolven aan de ene kant van de spareribs en de groene asperges aan de andere kant.
  • Besprenkel de olijfolie, het zout en de peper gelijkmatig over de groenten en wrijf de kruiden gelijkmatig in.
  • Verhoog de oventemperatuur tot de hoogste stand mogelijk.
  • Bak gedurende 10 minuten in de oven. Laat de ribben minstens 10 minuten rusten.
  • Eet smakelijk!

Bekijk hieronder de video met instructie:

Lees ook: Waarom het zo belangrijk is om rood vlees te laten rusten voor je het aansnijdt

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op het Pinterest

Bron: Tasty | Beeld: Videostill YouTube