Sabine
120 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 60 gram boter + 30 gram boter
  • 45 gram kristalsuiker
  • 1 ei
  • 125 gram bloem
  • 200 gram pure chocolade
  • 60 milliliter room

Voor deze chocoladetaartjes heb je maar 6 ingrediënten nodig

Als je naar kookprogramma’s van de grofgebekte Gordon Ramsay kijkt, lijkt alles ingewikkeld. Gelukkig is dat niet altijd het geval. Less is more, ook in keuken van Gordon. Zo heeft de chef een hemels én simpel recept om simpele chocoladetaartjes te maken.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Doe 60 gram van de boter in een kom met de suiker. Roer tot het een romig en zacht geheel vormt.
  • Breek het ei in de kom en roer opnieuw goed.
  • Vouw het bloem in het beslag en kneed het daarna goed. Maak er een bol van, rol het in vershoudfolie en laat een half uurtje afkoelen in de koelkast.
  • Haal het deeg uit de koelkast en gebruik een deegroller om het deeg uit te rollen tot het een kwart centimeter dik is. Steek vier disks met een doorsnede van 11 centimeter uit het beslag en bekleed daarmee vier taartvormpjes met een doorsnede van 8 centimeter en bij voorkeur vormpjes met een losse bodem.
  • Gebruik een vork om gaatjes in de bodem te prikken.
  • Plaats de taartvormpjes 20 minuten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 190 °C en bak de taartjes 12 minuten.
  • Maak ondertussen de chocoladevulling.
  • Smelt de chocolade au bain-marie en voeg 30 gram boter en de room toe. Roer tot de chocolade is gesmolten en het chocolademengsel soepel is.
  • Vul de taartvormpjes met het chocolademengsel. Stuiter de vormpjes voorzichtig op het aanrecht zodat eventuele luchtbubbels verdwijnen. Laat de chocolade daarna opstijven in de koelkast.
  • Serveer eventueel met wat pistachenootjes en verse aardbeien.

Lees ook: Recept: simpele courgettegratin

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op het Pinterest

Bron: Gordon Ramsay | Beeld: Videostill YouTube Gordon Ramsay