Ingrediënten
  • 225 gram ongekookte pasta naar keuze
  • 30 gram ongezouten boter
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 sjalotje, fijngesneden
  • 30 gram bloem
  • 440 milliliter volle melk
  • 120 milliliter slagroom
  • 1 theelepel Dijonmosterd
  • Zout en peper naar smaak
  • 550 gram broccoli, in kleine roosjes
  • 170 gram cheddarkaas, geraspt
08 mei 2019
30 min.
4 pers.

Wij watertanden nu al

Mac ’n cheese is in de Verenigde Staten niet aan te slepen. Het geliefde pastagerecht, dat gul met kaas is bedeeld, is erg simpel om te maken en wordt door menig Amerikaan bestempeld als real comfort food. Je kunt het gerecht al met vijf ingrediënten maken, maar door wat extra ingrediënten toe te voegen wordt het nog lekkerder -en net een klein beetje gezonder.

Maak jij weleens mac ’n cheese?

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Hoe maak je de mac ’n cheese?

  • Kook de pasta al dente en giet af.
  • Smelt de boter in een grote pan op een middelhoog vuur. Voeg de knoflook en het sjalotje toe en bak 2 minuten.
  • Roer de bloem met een garde door de boter en bak het mengsel in 1 à 2 minuten lichtbruin.
  • Schenk de melk langzaam bij het bloemmengsel terwijl je met een garde blijft roeren. Zo voorkom je klontjes.
  • Schenk de slagroom erbij en voeg de mosterd toe. Laat 4 minuten koken.
  • Vind je het mengsel te dik? Voeg dan nog wat extra melk toe. Breng op smaak met zout en peper.
  • Voeg de pasta, broccoli en cheddarkaas toe aan het mengsel en roer goed door. Laat de pan nog 3 tot 4 minuten op het vuur staan en roer regelmatig.
  • De broccoli heeft nog een bite als je de pasta serveert. Heb je liever dat de broccoli wat zachter is? Kook deze dan eerst nog 2 minuten.

Ook lekker: Gevulde kipfilet met broccoli en cheddarkaas

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Damn Delicious | Beeld: Videostill YouTube Damn Delicious

Ingrediënten
  • 225 gram ongekookte pasta naar keuze
  • 30 gram ongezouten boter
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 sjalotje, fijngesneden
  • 30 gram bloem
  • 440 milliliter volle melk
  • 120 milliliter slagroom
  • 1 theelepel Dijonmosterd
  • Zout en peper naar smaak
  • 550 gram broccoli, in kleine roosjes
  • 170 gram cheddarkaas, geraspt