Ingrediënten
  • 120 gram roomboter (+ beetje extra)
  • 140 gram bloem (+ beetje extra)
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 150 gram kristalsuiker (+ 2 eetlepels extra)
  • 60 milliliter karnemelk
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 2 grotere eieren
  • 1 groot eigeel
  • 3 overrijpe geprakte bananen
  • 120 gram roomkaas
Redactie Kookfans
85 min.
8 pers.
Ingrediënten
  • 120 gram roomboter (+ beetje extra)
  • 140 gram bloem (+ beetje extra)
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 150 gram kristalsuiker (+ 2 eetlepels extra)
  • 60 milliliter karnemelk
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 2 grotere eieren
  • 1 groot eigeel
  • 3 overrijpe geprakte bananen
  • 120 gram roomkaas

Dit bananenbrood met cheesecake-vulling is het beste van twee werelden

Cheesecake is natuurlijk een heerlijk fris en zoet dessert. Bananenbrood is juist een heerlijk lichte snack. Met dit recept combineer je deze twee tot een heerlijk bananenbrood gevuld met cheesecake.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het bananenbrood met cheesecake-vulling:

Je begint met het maken van het bananenbrood.

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een cakevorm in met roomboter, en bestuif deze met een beetje bloem.
  • Mix de bloem, het bakpoeder en een snuf zout in een grote kom.
  • Doe in een andere kom de gesmolten boter, 130 gram suiker, karnemelk, het vanille-extract, 1 ei, en 1 eigeel. Meng tot het een glad geheel is.
  • Voeg de inhoud van de kommen vervolgens aan elkaar toe.
  • Als ook dit goed met elkaar gemengd is, voeg je de geprakte bananen toe. Meng wederom tot een geheel.

Hierna ga je verder met de cheesecake-vulling.

  • Mix het andere ei, de roomkaas, 2 eetlepels bloem en 2 eetlepels suiker in een kleine kom.
  • Mix goed.

Nu het moment suprême: tijd om de twee samen te brengen.

  • Giet de helft van het bananenbroodbeslag in de cakevorm.
  • Giet hier het cheesecake-mengsel overheen. Probeer te zorgen dat de cheesecake niet de randen van de beslagvorm raakt, maar echt in het midden blijft.
  • Bedek met de rest van het bananenbroodbeslag, zodat je ook aan de bovenkant geen cheesecake meer ziet.
  • Zet nu de cakevorm ongeveer 50 minuten in de oven. Je bananenbrood is klaar wanneer je er een tandenstoker in kunt prikken en deze er schoon uitkomt.
  • Laat na het bakken je bananenbrood minstens 10 minuten afkoelen – hoe verleidelijk het ook is om direct je tanden erin te zetten.
  • Tast toe!

Tip: Honing is een heerlijke topping voor zowel cheesecake als bananenbrood. Dat is nu dus dubbel genieten!

Lees ook:

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Videostill Delish